Antalya’da Il Müftüsü Yalçınkaya’dan Kurban Bayramı...

Antalya'da Il Müftüsü Yalçınkaya'dan Kurban Bayramı Mesajı.

il müftüsü yalçınkaya'dan kurban bayramı mesajı.

20 Temmuz 2021 - 09:25

İl Müftüsü YALÇINKAYA'dan Kurban Bayramı mesajı.

İl Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA, 20 Temmuz 2021 Salı günü idrak edilecek olan Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı...

Müftü YALÇINKAYA mesajında şu ifadelere yer verdi:

Ülke, millet ve İslâm âlemi olarak bir Kurban Bayramı’na daha kavuşmanın sevinç, huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Allah’a ne kadar hamdetsek, ne kadar şükretsek azdır.

Her yıl Müslümanlık bilincimizi yenileyen, millet olma irademizi diri tutan; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştiren, rahmet ve bereket dolu bu günlere bizleri kavuşturan Yüce Rabbimize sonsuz hamd ve şükürler olsun.

Rabbimizin dost edindiği İbrahim aleyhisselâma, Allah için kurban olmaya razı olan İsmail aleyhisselâma ve her iki Peygamberin sadakat ve teslimiyetini evrensel bir bayrama dönüştüren Muhammed aleyhisselâma sonsuz salât ve selâm olsun.

Kurban; Rabbimize, birbirimize, hakka, hakikate, iyiye, doğruya, güzele, yakın olmak demektir.

Bayramlar ise, bizleri fıtratımızla buluşturan, sevgi ve kardeşlik bağlarımızı güçlendiren, birlik, beraberlik, paylaşma ve dayanışma duygusunun zirve yaptığı günlerdir.

Milletçe dayanışma ve kenetlenmeye muhtaç olduğumuz bu günlerde, kurban ve bayram, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştiren büyük bir nimet ve ibadettir.

Onun için bu mübarek zamanları fırsat bilerek, başta ailemiz, akrabalarımız ve yakınlarımızla hemhal olmalı, ayrıca sevgi ve merhamete muhtaç yetim, garip, hasta, yaşlı ve kimsesizlerin sevinci olmalıyız.

Küskünlükleri, dargınlıkları ortadan kaldırmalıyız. Hastalara, öksüzlere, yetimlere, kimsesizlere, şehit yakınlarına, gazilerimize, ülkemize sığınan kardeşlerimize bayram sevincini yaşatmalıyız.

Bu vesile ile mukaddesatımız ve aziz vatanımız uğrunda şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ediyorum.

Bugün, açlık, yoksulluk, zulüm ve şiddet sarmalı ile kuşatılan dünyanın felaha kavuşması ve insanlığın hep beraber bayramı yaşaması için çalışmak önemli bir vazifemizdir.

Kurbanlarımızı keserken mümkün olduğu kadar dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine dikkat ederek kesilmesi, basın-yayın organlarına yansıyan nahoş görüntülerin olmaması, Antalya’mız ve ülkemizin itibarı açısından da büyük önem arz etmektedir

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı organizesinde, yurtiçi ve yurtdışında vekâleten kesilen kurbanlarını dünyanın her yerindeki ihtiyaç sahiplerine bağışlayan tüm kardeşlerimi ayrıca tebrik ediyorum. Yüce Rabbim cümlemizin kurbanlarını kabul buyursun.

Gerek kurbanlarımızı keserken, gerekse bayram ziyaretlerimizi yaparken tüm dünyayı etkileyen salgın hastalık (Kovid-19) ile mücadele kapsamında devletimizin açıkladığı korunma tedbirlerine mutlaka riayet edelim.

Bu duygu ve düşüncelerle, Kurban Bayramınızı en içten duygularımla tebrik eder; bayramın, ülkemiz başta olmak üzere, tüm İslam coğrafyası ve insanlık için hayırlara vesile olmasını yüce Rabbimden niyaz ederim.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...