Antalya’da Ilk “hafızlığı Muhafaza Hizmet Içi Eğitim...

Antalya'da Ilk “hafızlığı Muhafaza Hizmet Içi Eğitim Kursu” Muratpaşa’da Açıldı

ilk “hafızlığı muhafaza hizmet içi eğitim kursu” muratpaşa’da açıldı

10 Kasım 2020 - 09:25

İlk “Hafızlığı Muhafaza Hizmet İçi Eğitim Kursu” Muratpaşa’da Açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca mesleki gelişim faaliyetleri kapsamında; din hizmetleri sınıfında görev yapan personelin Kur’an-ı Kerim’i usulüne uygun ezbere okuyabilmelerini sağlamak, din hizmetlerinde büyük bir öneme sahip olan hafızlıklarını pekiştirmek ve aşır okuma tavırlarını geliştirmek amacıyla mahallinde uzaktan eğitim yoluyla veya salgın hastalıkla ilgili gerekli tedbirleri alarak yüz yüze eğitim şeklinde “Hafızlığı Muhafaza Hizmet İçi Eğitim Kursu” düzenlenmesi planlandı.

Bu plan dahilinde ilimizde ilk kurs Muratpaşa İlçe Müftülüğünce TDV Kültür Merkezinde açıldı.

Kursun ilk gününde ilk derse İl Müftümüz Osman Artan, Muratpaşa İlçe Müftüsü Kuddusi Uysal ve Müftülük Şefi Recep Şimşek ile din görevlileri birlikte katıldı.

Kursiyerlere kurs açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftümüz Artan, kursun Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerimi muhafaza etmek için önemli ve kaçınılmaz bir fırsat olduğunu dile getirerek, ilk etapta gönüllü olarak kursa katılım gösteren din görevlilerini tebrik ederek teşekkür etti.

İlk derste katılımcı kursiyerlerin kursa ilgili oldukları gözlemlendi.

Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda