Antalya’da Korkuteli’de 79 Hafız Için Hafızlık Icazet Merasim...

Antalya'da Korkuteli’de 79 Hafız Için Hafızlık Icazet Merasim Töreni

korkuteli’de 79 hafız için hafızlık icazet merasim töreni

13 Ağustos 2022 - 09:25

Korkuteli’de 79 Hafız için Hafızlık İcazet Merasim Töreni

Korkuteli ilçe müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayan 79 hafız için hafızlık icazet merasimi gerçekleştirildi.

Programda ilk olarak İl Müftülüğü Musiki Korosu tarafından musiki dinletisi gerçekleştirdi.

Dinletinin ardından alanın dolmasıyla program Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Dünya 1. Ahmet Karalı’nın Kur’an tilaveti ile başladı.

Ardından programın açış konuşmasını İlçe Müftüsü Mustafa Kızmaz yaptı. Kızmaz, konuşmasında ilçede bunca hafızın yetişmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Törene katılan Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçıkaya, “Allah'ın selamı, rahmeti, bereketi, lütfu, ihsanı, esenliği siz değerli Kur'an sevdalısı kardeşlerimin üzerine olsun. Merkez Yatılı Erkek Kur'an Kursu ve Dürdane Önal Yatılı Hafızlık Kız Kur'an Kursundan mezun olan hafızlık diplomalarını alan Hafızlarımızın hafızlık icazet merasimi programına hoş geldiniz. Sefa getirdiniz. Kur'an-ı Kerim insanlığa bir öğüt, kalplerdeki manevi hastalıklara bir şifa, inananlara bir hidayet yol gösterici kılavuz ve bir rahmettir. Biz müminler için bir hayat kitabı olan fıtratımıza uygun bir şekilde yaşamımızı öğreten Kur'an-ı Kerim'i harf-harf, kelime-kelime, ayet-ayet zihinlerine ve gönüllerine ilmek ilmek gergef gibi işleyerek hıfzedip ezberleyen Yusuf yüzü Meryem yüzlü hafızalarımıza yüz bin kere maşallah olsun. Hafızlarımız çok zorlandı. Yazın sıcağında kışın soğuğunda gecenin en koyu karanlığında seher'in aydınlığında oturdukları yerden salına salına çok emek verdiler. Emeklerinin karşılığını gördüler. Bu günkü tabloya imrenenler var. Rabbim imrenen anne babalarımıza da yavrularının hafızlığı görebilmeyi nasip eylesin inşallah.” İfadelerini kullandı.

Yalçınkaya, konuşmasının devamında “Hafız, yürüyen ve konuşan Kur’an’dır. Hafız mukaddes vahiy yükünü taşıyandır. Kur’an hafızalı başka gölge bulunmayan günde Allah’ın gölgelendireceği kişilerdir. Rabbimizin kitabına dört elle sarılan, sıcak, soğuk, gece gündüz demeden rahlenin başında sabır ve sebatla ilahi vahyi ezberleyen hafızları kutluyorum. Yüce kuranı kerimi öğrenmeyi anlamayı ve yaşantımıza uygulamayı inşallah nasip eyler. Bu nedenle bizlerin yegane temeli hafızlarımızın kuranı kerimi en güzel şekilde ezberlemeleri ve bununla birlikte ahlaklı irfanlı vatanı ve milletini seven, gelecekte bu millete hizmet edecek isimleri anılacak güzel hizmetlere imza atacak öğrencileri hafızları yetiştirmektir. Bu hafızlarımızın yetişmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yavrularımıza eğitim veren hocalarına, Kur’an Kursu’na gönderen babalarına teşekkür ediyorum.” Dedi

Geceye konuşmacı olarak katılan Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yasin Pişgin’nin gerçekleştirdiği “Her Hafız Bir Muhafız” konulu konferansı serin havaya rağmen alanı dolduran yüzlerce Korkuteli’li dikkatle dinledi.

Program Antalya H. Mehmet Gebizli Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Mustafa Kemal Önder’in yaptığı duanın ardından sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Şanlıurfa'da Hacı Adaylarına Yönelik Kabe Maketli Seminer Düzenlendi
Şanlıurfa'da Hacı Adaylarına Yönelik Kabe Maketli Seminer...