Antalya’da Mevlana Kur’an Kursunda Hafızlığa Geçiş Sevinci

Antalya'da Mevlana Kur’an Kursunda Hafızlığa Geçiş Sevinci

mevlana kur’an kursunda hafızlığa geçiş sevinci

17 Haziran 2021 - 09:25

Mevlana Kur’an Kursunda Hafızlığa Geçiş Sevinci

Muratpaşa İlçe Müftülüğüne bağlı Mevlana Yatılı Hafızlık Kız Kur'an Kursunda Hafızlığa hazırlık sınıfını başarı ile tamamlayan öğrenciler için, hafızlığa başlama programı düzenlendi.

Antalya Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen programa İl Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA, Muratpaşa İlçe Müftüsü Kuddusi UYSAL, Antalya Anadolu İHL Müdürü Osman MUSARA, Mevlana Anadolu İHL Müdürü Murat ALİŞ, Hz. Hatice Kuran Kursu Yönetici ve öğreticileri, dernek yöneticileri ile öğrenciler ve aileleri katıldılar.

Program Mevlana Hafızlık Kız Kur’an Kursu Öğrencisi Büşra BAYAZAN’ın okuduğu Kur'an Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan, Kurs Yöneticisi Hatice ÇELİK, Mevlana Kur’an Kursundaki hafızlık eğitimi hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Ardından kürsüye gelen Muratpaşa İlçe Müftüsü Kuddusi UYSAL, yapmış olduğu konuşmada; “Kur'an, rahmet ve bereket kaynağıdır, mutlu bir hayatın reçetesi ve rehberidir. Hafız olmak, Allah'ın yeryüzünde insana bahşettiği en büyük şereflerden biridir. O'nun kelamını gönüllerine nakşeden hafızlarımız ise, başlangıcı Allah Resûlüne (sav) dayanan, O'nun teşvikiyle nesilden nesil'e devam eden, bu mukaddes emaneti omuzlayarak yarınlara taşımak için büyük sorumluluk alan hayırlı insandır.' dedi.

İl Müftüsü Nazif Fethi YALÇINKAYA ise konuşmasında hafızlık müessesesinin önemine işaret ederek;” Oyun oynama yaşında olmalarına rağmen Allah'ın kelamını ezberlemek için vakitlerini, ömürlerini harcıyorlar, çaba sarfediyorlar. Bu takdire şayan bir durum. Kur'an'la hemhal olmak, Allah kelamını her daim dilinde, kalbinde, gönlünde yaşamak ve onu ezberlemekten daha mutlu bir durum yoktur. Bugün hafızlık yapan yavrularımız hiçbir zorlama olmadan tamamen kendi istekleri doğrultusunda Yüce Kitabımızı hıfzediyorlar. Rabbim zihin açıklığı versin.” Dedi.

Konuşmaların ardından Hafız adayı öğrenciler tarafından gerçekleştirilen Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahi dinletisi katılımcıları mest etti.

Program hafızlığa geçen öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesinin akabinde sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu
Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı