Antalya’da Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı Geniş...

Antalya'da Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı Geniş Katılımla Gerçekleştirildi.

mevlid-i nebi haftası açılış programı geniş katılımla gerçekleştirildi.

19 Ekim 2021 - 09:25

Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı Geniş Katılımla Gerçekleştirildi.

Hazreti Peygamber (sav)’in dünyaya teşriflerinin sene-i devriyesi olan Mevlid-i Nebi Haftasının açılış programı , her yıl olduğu gibi bu yılda coşkulu bir katılımla gerçekleştirildi.

Muratpaşa Cami’nin bahçesinde düzenlenen programa, İl Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA, Emekli İl Müftüleri, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Din Görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, Muratpaşa Camii İmam Hatibi İrfan KESKİN’in Kur’an Tilaveti ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Muratpaşa İlçe Müftüsü UYSAL, “Saygıdeğer misafirler öncelikle hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum. Mevlid-i Nebi haftası açılış programına hoş geldiniz. Şeref verdiniz. Yüreklerinize, ayaklarınıza sağlık. Hepinizden Allah razı olsun. Mevlid-i Nebi coşkusu tatlı bir heyecan. Gerek Anadolu’muzda, gerek Antalya’mız da gerek Muratpaşa’mızda, gerekse Gönül coğrafyamızda Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellemin doğumu. Çünkü biliyoruz ki insani değerlerin insanlığın gündemine taşınmasıdır yeniden doğuşudur. Bu vesile ile düzenlenmiş olan bu programın hayırlara vesile olmasını, Efendimiz Aleyhissalatu Vesselam’ı daha iyi anlamamıza vesile olmasını diliyorum” dedi.

Ardından kürsüye gelen İl Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA, yapmış olduğu konuşmada şunları söyledi. “Kur'an'ı yaşayan, örnek olan, rehber olan Hz Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi Vesellem efendimize bu dünyadaki bütün canlılar adedince Salât ve selâm olsun. Gününüz hayır olsun. Allah'ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. Sevgili Peygamberimizin veladetinin yıldönümü vesilesiyle Mevlid-i Nebi haftası boyunca Allah Resulü'nün ahlakını, güzelliğini, onun yaşadığı dönemi anlatmaya çalışacağız. Diyanet İşleri Başkanlığımızca her sene bir konu tespit ediliyor. O tema çerçevesinde çalışmalar devam ediyor." dedi.

Bu sene "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" konusunu ele alacaklarını belirten Müftü YALÇINKAYA, "İçinde yaşadığımız çağda unutulmaya yüz tutan vefa konusunu, Peygamber Efendimizin örnekliğinde yeniden hatırlayacağız, tefekkür edeceğiz." dedi.

Programda 4-6 yaş Kur’an Kurslarında eğitim gören minik kardeşlerimizin sergilemiş oldukları gösteriler ve etkinlikler beğeni topladı.

İl Müftülüğü Dini Musiki korosunun seslendirdiği Hz. Peygamberi konu alan kaside ve ilahiler duygu dolu anlar yaşattı.

Program Emekli İl Müftülerine yapılan çiçek buketi takdimi ile sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler Istişare Toplantısı
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler...
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...