Antalya’da özlemini Duyduğu çocuklara Iftarda Kavuştular

Antalya'da özlemini Duyduğu çocuklara Iftarda Kavuştular

özlemini duyduğu çocuklara iftarda kavuştular

22 Mayıs 2019 - 11:34 - Güncelleme: 22 Mayıs 2019 - 13:55

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İlimiz Müftülüğü işbirliği ile koruyucu ailelere iftar verildi. Düzenlenen iftar programına İl Müftümüz Osman ARTAN, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah ÇALIŞKAN, İl Müftü Yardımcılarımız Osman DEMİREL, Melek ALÇIN, koruyucu aileler ve yanlarında 173 çocuk katıldı.

İftar programında, kuruma yapılan başvuruları incelenen iki aileye imzalanan sözleşme ile özlemini duydukları çocukları verildi.

Çocuğunu kucağına alan ailelerden Nurdoğan ve Müzeyyen Koçak çifti büyük sevinç yaşadı.

Vesile olanlara teşekkür eden anne Müzeyyen Koçak, "Yedi senedir özlemini çekiyordum. Allah bu mübarek günde bizi evlat sahibi yaptı. Çok mutluyum. Vesile olanlardan Allah razı olsun." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Çalışkan da sıcak bir aile ortamının en iyi şartlardaki yuva ve yurt hizmetinden daha iyi olduğunu söyledi.

Çocukların, koruyucu aile hizmetiyle sıcak bir aile ortamında büyümelerini sağlamayı amaçladıklarını belirten Çalışkan, "Bir çatı altında yaşamak ve aile olmak için kan bağı şart değildir. Bugün 144 koruyucu ailemiz ve bu ailelerimizin yanında 173 çocuğumuz var. Çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde yetişmeleri, fiziksel ve ruhsal gelişimlerini en iyi şekilde tamamlayarak, vatana, millete faydalı bir evlat olabilmeleri için üstlenmiş olduğunuz bu görev son derece önemli ve büyük bir fedakârlıktır. Sizlere müteşekkiriz." diye konuştu.

İl Müftümüz Osman ARTAN ’da yaptığı konuşmada İslam da Ailenin önemi ve çocukların aile ortamında yetişmelerinin gerekliliği konusunda açıklama yaptı. Konuşmaların akabinde İl Müftümüz ARTAN davetlilerle ve çocuklarla masaları gezerek teker teker ilgilendi ve onlarla sohbet etti.

Karabük'te Gençlik Hizmetleri Eğitim Seminerleri Düzenlendi
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...