Antalya’da Peygamber Sevdalıları Mevlid Kandilinde Buluştular

Antalya'da Peygamber Sevdalıları Mevlid Kandilinde Buluştular

peygamber sevdalıları mevlid kandilinde buluştular

09 Kasım 2019 - 09:26

Mevlidi Kandili Münasebetiyle  Muratpaşa Camisinde düzenlenen kandil özel programına peygamber sevdalıları akın etti.
Yatsı namazı öncesi başlayan programa, kadın erkek, genç yaşlı binlerce vatandaş katıldı. Muratpaşa Cami İmam Hatibi İrfan KESKİN, Fatih AKSAKAL, Köksal AKPINAR ve Ahmet Hamdi Akseki Cami Müezzini Fatih DERDİYOK tarafından icra edilen, İlahiler, Kasideler, Mevlüt ve  Kur’an-ı Kerim tilaveti halkı mest etti.
Yatsı namazının kılınmasının ardından vaaz eden Muratpaşa İlçe Müftüsü Kuddusi UYSAL şunları dile getirdi. ‘Mevlid-i Nebi Haftasının bu yıl ki teması Diyanet İşleri Başkanlığımızca ‘Peygamber ve Aile’ olarak belirlenmiştir. Yüce dinimiz İslam, ailenin kurulması ve korunmasını emreder. Dünyada cenneti bulmak istiyorsak yuva kurmamız gerektiğini hatırlamalıyız. Kur’an-ı Kerimde Allah eşlerden bahsederken ‘…Onlar, size örtüdürler, sizde onlara örtüsünüz’ buyurmaktadır. (Bakara 187)
Efendimiz (sav) dört şey bütün peygamberlerin ortak sünnetidir, bunlardan biriside evlenmektir buyuruyor.
Peygamber Efendimiz ilk vahyi aldığında ne yaptı? Kiminle konuştu? Çevresinde birçok kişi olmasına rağmen Hz Hatice validemiz ile konuştu, onunla istişare etti. Eşi vefat edince kendisi ve müminler için hüzün yılı olmuştu. Yüce Rabbim bizlere Peygamberimizin aile hayatını örnek alabilmeyi nasip eylesin. Eşlerimiz ve yavrularımızı gözümüzün aydınlığı, gönüllerimizin huzuru kılsın. Mevlid kandilinin ülkemiz ve İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyor, kandilinizi en kalbi duygularım ile kutluyorum’ dedi.
Kandil gecesi programı; Bütün müslümanlar, vatanımız, ordumuz, şehit ve gazilerimiz için yapılan dua ile sona erdi.
Cami çıkışında hayırsever vatandaşlar tarafından çeşitli ikramlar dağıtıldı.

Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı