Antalya Il Müftülüğünden ’deprem Anı, çök Kapan Tutun Ve...

Antalya Il Müftülüğünden 'deprem Anı, çök Kapan Tutun Ve Tahliye Tatbikatı'

antalya il müftülüğünden 'deprem anı, çök kapan tutun ve tahliye tatbikatı'

04 Kasım 2022 - 09:25

Antalya İl Müftülüğünden 'Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye Tatbikatı'

'2022 Afet Tatbikat Yılı' kapsamında  İçişleri Bakanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 'Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye Tatbikatı', Antalya’da Müftülük Hizmet binasında gerçekleştirildi.
 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve AFAD Başkanı Yunus Sezer'in Ankara'da katıldığı tatbikata, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya ve  AFAD İl Müdürü Fevzi Timur da telekonferans sistemi üzerinden canlı bağlandı.
 

Tatbikatta binada bulunan tüm personel çalan siren ile birlikte “Çök Kapan Tutun” kuralını başarı ile uyguladı.

Ardından çalan düdük ile ise AFAD görevlilerinin koordinesinde binadan hızla uzaklaşarak müftülük bahçesinde oluşturulan acil durum toplanma bölgesinde toplandı.
 

Tatbikatta konuşan Vali Yazıcı, “Deprem ülkenin bir gerçeği buna her anlamda hazırlıklı olmamız lazım. Deprem ve afet anında nasıl hareket edileceği konusunda tüm bireyleri eğitmek istiyoruz. Eğer nasıl hareket edeceğimizi bilmezsek başka canlara zarar verebiliriz. AFAD İl Müdürlüğü olarak şehrin her noktasında herkesi eğitmeye çalışıyoruz. Bugünkü tatbikat umarım akıllarda kalıcı olur. Dünyada çok sayıda afet oluyor ancak binalar sağlam ve insanlar bilinçliyse küçük zararlarla atlatılıyor" ifadelerini kullandı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir Araya Geldi
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir...
Zonguldak'ta öğrenciler Yardım Kampanyasına Katıldı.
Zonguldak'ta öğrenciler Yardım Kampanyasına Katıldı.