APK, Eğitim ve Din Hizmetleri Uzmanlarının talepleri Diyanet’e...

APK, Eğitim ve Din Hizmetleri Uzmanlarının talepleri Diyanet'e iletildi

Bağımsız Diyanet Sen Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Araştırma Planlama ve Koordinasyon Uzmanı, Eğitim Uzmanı ile Din Hizmetleri kadrolarında çalışanların Diyanet İşleri Uzmanı kadrosuna atanmaları için gerekli çalışması yapılmasını talep etti.

10 Nisan 2018 - 16:32 - Güncelleme: 10 Nisan 2018 - 16:38

Bağımsız Diyanet Sen Genel Başkanı Faruk Çetin Başkanlığında sendika üyeleri tarafından 04.04.2018 tarihinde Araştırma planlama ve koordinasyon uzmanı (APK) Eğitim uzmanı ile Din hizmetleri Uzmanı kadrolarında bulunanların Diyanet İşleri Uzmanı kadrosuna atanma talepleri Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Ramazan Muslu'ya, İnsan Kaynakları Genel Müdürlü Dr. Burhan Erkuş’a ve İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Atama 2 Daire Başkanı Akif Pusmaz'a dosya halinde iletildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı 633 sayılı Teşkilat Kanununda 6002 sayılı kanunla değişiklikler yapılmıştır. Bu değişikliklerden birisi de Teşkilatımızda uzun zamandan beri var olan APK ve Eğitim Uzmanı kadrolarının yerine aynı işi yapmak üzere 200 adet “Diyanet İşleri Uzmanı” ve 50 adet “Diyanet İşleri Uzman Yardımcısı” kadroları ihdas edilmiş ve bu kadroların bir kısmına da atamalar yapılmıştır.

Görev, yetki ve sorumluluk açısında aralarında farklılık olmadığı halde, aldıkları maaş ve ücretlerin farklılık göstermesi eşit işe eşit ücret adı altında çıkarılan 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ruhuna da aykırı bir durum arz etmektedir. Ayrıca söz konusu uzmanların maddi ve manevi olarak mağdur oldukları bunun da çalışma huzuru ve barışını etkilediği, moral ve motivasyonunun bozulmasına, verimliliğinin azalmasına ve personel arasında çeşitli huzursuzluklara sebep olduğu izahtan varestedir. Oysa mevcut uzmanlar ile yeni ihdas edilen Diyanet İşleri Uzmanları ve Uzman Yardımcılığı kadrolarında bulunanlar arasında öğrenim düzeyi, görev, yetki ve sorumluluk açısından herhangi bir fark bulunmamaktadır.

Bu itibarla; Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Uzman,  Eğitim Uzmanı, Din Hizmetleri Uzmanı,  APK Uzmanı, Diyanet İşleri Uzmanı gibi farklı unvanlar 633 Sayılı Kanunda yapılacak bir değişiklikle veya eklenecek geçici bir madde ile halen boş bulunan ‘Diyanet İşleri Uzmanlığı’ kadrosuna atanarak uzman çeşitliliğine ve ücret farklılığına son verilmesi, Kurum içerisindeki maddi ve manevi mağduriyetlerin giderilerek çalışma barışının teminine ve verimliliğin artışına katkı sağlayacaktır.
Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Gelir Uzmanlığı kadrolarına 6111 Sayılı Kanunun Geçici 9 uncu maddesi hükümlerine göre açtığı sınavla atanmaları yapılmış, Sosyal Güvenlik Kurumunda çalışan Kontrol memurları 6111 sayılı Kanunun Geçici 164 üncü maddesi hükümleri uyarınca bir sınavla Sosyal Güvenlik Denetmeni Kadrolarına atanmaları yapılmıştır. Maliye Bakanlığında görev yapan APK Uzmanları dahil bazı görevlilerin 178 Sayılı Maliye Bakanlığının Teşkilat Ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin 43 üncü maddesinin 4. ve 5 inci maddeleri hükümlerine göre bir sınavla Devlet Muhasebe Uzmanlığı, Devlet Gelir Uzmanlığı, Devlet Malları Uzmanlığı veya Maliye Uzmanlığı kadrolarına atanmaları yapılmıştır.

Bu bağlamda;
633 sayılı kanununa geçici madde eklenmesi ve Başkanlık Merkez teşkilatında Araştırma Planlama ve Koordinasyon Uzmanı, Eğitim Uzmanı ile Din Hizmetleri kadrolarında bulunanlar Diyanet İşleri Uzmanı kadrosuna atanmaları için gerekli mevzuat çalışması yapılması talep edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hakkari'de Hakkari Valisi Ali çelik öğrencilere Istanbul Gezisi Için Söz Verdi.
Hakkari'de Hakkari Valisi Ali çelik öğrencilere Istanbul Gezisi...
Kayseri Il Müftülüğü Personeli Bayramlaştı
Kayseri Il Müftülüğü Personeli Bayramlaştı