Ardahan’da Ceza Infaz Kurumunda Dini Bilgi Yarışması

Ardahan'da Ceza Infaz Kurumunda Dini Bilgi Yarışması

ceza infaz kurumunda dini bilgi yarışması

13 Ocak 2022 - 12:00

Ardahan İl Müftülüğü, ceza infaz kurumunda bulunan mahkumlara yönelik "Dini Bilgiler Yarışması" düzenledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün "2021 Yılı Eylem Planı" kapsamında gerçekleştirilen yarışmalarla hükümlü ve tutukluların dini bilgi seviyelerinin artırılması ve topluma yeniden kazandırılmalarına katkı sağlanması amaçlanıyor.

Bu kapsamda Ardahan’da Ardahan T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan mahkumlara yönelik "Dini Bilgiler Yarışması" düzenlendi.

Ardahan Müftülüğü tarafından düzenlenen yarışmada dereceye giren hükümlülere Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarına ait “Hz. Peygamberin Hayatı, Tek Cilt İlmihal ve Mealli Kur’an-ı Kerim” hediye edildi.

Cezaevinde yürütülen dini faaliyetler hakkında açıklamalarda bulunan Cezaevi Vaizi Kasım Tuncel; “Tutuklu ve hükümlü kardeşlerimize yönelik birçok faaliyetimiz bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de yapmış olduğumuz Dini Bilgiler Yarışmasıdır. Amacımız cezaevinde hükümlü olanların dini bilgi seviyesini ölçerek yeni bir dini eğitim programı hazırlayarak dini bilgilerini artırmaktır.” ifadelerini kullandı.

Çorum'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları Için Başvurular Başladı
Çorum'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları Için...
Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.