Ardahan’da Din Görevlilerine Izcilik Eğitimi

Ardahan'da Din Görevlilerine Izcilik Eğitimi

din görevlilerine izcilik eğitimi

27 Mayıs 2022 - 09:50

Ardahan İl Müftülüğü tarafından din görevlilerine yönelik "İzcilik Tanıtım Semineri" düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) ile Türkiye İzcilik Federasyonu (TİF) arasında, izcilik faaliyetlerini yaygınlaştırmak, Başkanlık personelini izci lideri olarak eğitmek, çocuk ve gençlere izcilik konusunda farkındalık kazandırmak amacıyla "İzcilik İş Birliği Protokolü" imzalanmıştı.

Bu kapsamda Ardahan İl Müftülüğü din görevlilerine yönelik “İzcilik Tanıtım Semineri” düzenledi.

Seminer, Kağızman İlçe Müftüsü, DİB-TİF Koordinasyon Üyesi ve Diyanet İzcilik Kars İl Sorumlusu İsmail Durna tarafından verildi.

İl Müftülüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen seminerde konuşan İl Müftüsü Dr. Hayri Erenay, “Başkanlığımız ile Türkiye İzcilik Federasyonu arasında imzalanan protokol gereği, izcilik konusunda din görevlilerinin eğitilmesi, camilerimize gelecek çocuklarımıza yönelik izcilik faaliyetlerinin planlanması ve izcilik konusunda gençlerimizin bilgilendirilmesini önemsiyoruz.” dedi. 

İzcilik kampında çocukların olgunlaştığını belirten Kağızman Müftüsü ve DİB-TİF Koordinasyon Üyesi Durna; “İzcilik, çocukların ve gençlerin bedensel, ruhsal, sosyal, zihinsel ve duygusal yönden gelişmesini hedefler. İzcilik kamplarında çocuklarımız takım halinde çalışmayı, sorumluluk üstlenmeyi, kalıcı arkadaşlıklar kurmayı ve akran eğitimini öğreniyor. Aynı zamanda çocuklarımız, diğer eğitimlerin yanında değerler eğitimi alıyor, spor yapıyor, oyun oynuyor, eğleniyor ve zor şartlar altında hayatlarını devam ettirmeyi öğreniyor. İzcilik disiplini sürecinde çocuklarımızı ve gençlerimizi okul ve aile eğitimi dışındaki zaman dilimlerinde milli ve manevi değerlerimiz doğrultusunda iyi bir insan olmasında önemli kazanımlar sağlıyoruz.” dedi.

İzcilik sisteminin camilerde “Camiler Oymağımız Olsun Projesiyle” uygulanabileceğini aktaran Durna; “Hedefimiz gençlerimizin ve çocuklarımızın iyi bir insan olmasını sağlamaktır. Din görevlilerimizde imkânlar dâhilinde faaliyetler planlayarak gençlerimizi ve çocuklarımızı bu faaliyetlere katabilirler.” diyerek sözlerini tamamladı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri