Ardahan’da Il Müftüsü Remzi Pehlivan’ın 3 Aylar Ve Regaib...

Ardahan'da Il Müftüsü Remzi Pehlivan'ın 3 Aylar Ve Regaib Gecesi Mesajı

il müftüsü remzi pehlivan'ın 3 aylar ve regaib gecesi mesajı

02 Mart 2019 - 09:51

Allah’ın evi olan Kâbe diğer evlerden, Mekke diğer şehirlerden daha üstün olduğu gibi bazı zamanlar da diğer zamanlardan üstündür. Ramazan ayı on bir ayın sultanı olup, onda bulunan Kadir gecesi ise bin aydan daha hayırlıdır.

Kadir gecesinin, Ramazan ayının, kandil gecelerinin habercisi olan üç aylara ve üç ayların ilki olan Receb ayının ilk Cuma gecesine yani Reğaib gecesine yaklaşmış bulunuyoruz.

8 Mart Cuma günü inşallah üç ayların ilki olan Receb ayının ilk gününe ulaşmış olacağız. 8 Mart aynı zamanda dünya kadınlar günüdür. Bu vesile ile kadınların hak ettikleri değeri elde edebilmeleri dileğiyle, kadınlarımızın bu anlamlı gününü de tebrik ediyorum. Receb ayının ilk Cuma gecesi olan 07 Mart Perşembeyi Cumaya bağlayan gece ise mübarek zaman dilimlerinin geldiğini bizlere haber veren Reğaib Kandiline ulaşmış olacağız.

Diğer zamanlara göre kendimizi daha fazla kontrol ettiğimiz, günahlardan daha fazla kaçındığımız, dostluk, kardeşlik, yardımlaşma ve Allah’a kulluk konusunda daha hassas davrandığımız üç ayların ve Reğaib Kandilinin ilimize, ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini, bu mübarek zaman diliminde yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların bizleri istikamet sahibi yapmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Üç aylarınız ve Reğaib Kandiliz mübarek olsun.

Remzi PEHLİVAN

Ardahan Müftüsü

Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”