Ardahan’da Kadına Yönelik şiddetle Mücadele Kapsamında...

Ardahan'da Kadına Yönelik şiddetle Mücadele Kapsamında Yapılan Faaliyetler

kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında yapılan faaliyetler

07 Temmuz 2021 - 09:50

ARDAHAN İL MÜFTÜLÜĞÜ TARAFINDAN

KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE KAPSAMINDA YAPILAN FAALİYETLER

1-         05.03.2021 Cuma günü "İslam'da Kadın Hakları" konulu vaaz, İl genelinde bütün camilerde yapıldı.

2-         08.03.2021 tarihinde bütün personelimize ve halkımıza yönelik çevrimiçi "Manevi Hayata İzdüşümleri İle Kadın" konusu Çıldır İlçe Müftüsü Rahmi TEMİZ tarafından işlendi.

3-         08.03.2021 tarihinde "Dünya Kadınlar Günü" münasebetiyle Valilik Kadın Kafeteryası Bahçesinde, kadın Kur'an Kursu Öğreticilerimiz tarafından stant açıldı.

4-         09.03.2021 tarihinde "Dünya Kadınlar Günü" münasebetiyle İl Müftülüğümüz tarafından çevrimiçi olarak düzenlenen programa, Sayın Valimizin eşi Zehra Mine ÖNER Hanımefendi ile Sayın İl Müftümüzün eşi Ayten PEHLİVAN Hanımefendi konuşmacı olarak katıldı.

5-         19.03.2021 tarihinde Ardahan Sosyal Hizmet Merkezinde görevli ASDEP personeli Mehmet Sadık DURSUN tarafından personelimize yönelik çevrimiçi "Erken Yaşta Evlilik" konulu eğitim verildi.

6-         18.05.2021 tarihinde Ardahan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ertaç BAKİ tarafından personelimize ve halkımıza yönelik çevrimiçi olarak "Merhamet Ekseninde Aile İçi İletişim" konulu program yapıldı.

7-         21.05.2021 Cuma günü "Ailede Ahlak Eğitimi: Önemi ve Temel İlkeleri" konulu vaaz, İl genelinde bütün camilerde yapıldı.

8-         24.05.2021 tarihinde Hanak İlçe Müftüsü Eyüp KALKAN tarafından personelimize ve halkımıza yönelik, çevrimiçi olarak "Kur'an da Ailede Merhamet Örnekleri" konulu program yapıldı.

9-         27.05.2021 tarihinde Ardahan İl Müftü Yardımcısı Rukiye GÜRLER tarafından bayanlara yönelik çevrimiçi olarak "Merhamet Ekseninde Aile İçi İletişim" konulu program yapıldı.

10-     01.06.2021 tarihinde Ardahan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Mukadder Arif YÜKSEL tarafından personelimize ve halkımıza yönelik çevrimiçi olarak "Ailenin İtibarı: Aile İçinde Saygı Ortamı" konulu program yapıldı.

11-       08.06.2021 tarihinde Ardahan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Muammer AYAN tarafından personelimize ve halkımıza yönelik çevrimiçi olarak "Ailenin Düşünce Gücü: İstişare" konulu program yapıldı.

12-       11.06.2021 Cuma günü "Aile Toplumun Temelidir" konulu vaaz, İl genelinde bütün camilerde yapıldı.

13-       15.06.2021 tarihinde Başkanlık Müftüsü Ümit ÇİMEN tarafından personelimize ve halkımıza yönelik çevrimiçi olarak "Ailenin Güvencesi: Sadakat" konulu program yapıldı.

14-       21.06-06.07.2021 tarihleri arasında Hanak İlçe Müftüsü Eyüp KALKAN tarafından; Ardahan İl Jandarma Komutanlığı Karargâhı ve bağlı birliklerinde görev yapan personele yönelik olarak "Aile İçi Şiddetin Önlenmesinde Dini Referanslar" konulu eğitimler verildi.

Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri