Ardahan’da Mevlid Kandili Dualarla Idrak Edildi

Ardahan'da Mevlid Kandili Dualarla Idrak Edildi

mevlid kandili dualarla idrak edildi

31 Ekim 2020 - 09:50

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed ‘in (s.a.s.) dünyaya teşriflerinin sene-i devriyesi olan Mevlid Kandili camilerimizde ve Kur’an kurslarımızda düzenlenen programlarla coşkulu bir şekilde idrak edildi.

Mevlid Kandili münasebetiyle İl Müftülüğümüz tarafından çeşitli programlar düzenlendi. İl Müftülüğümüz tarafından Cuma sabahı Derviş Bey Camiinde sabah namazı buluşması, Karagöl Camisinde kadınlara ve erkelere yönelik mevlid kandili programı düzenlendi. Kadınlara yönelik düzenlenen programa İl Müftü Yardımcımız Rukiye GÜRLER, erkeklere yönelik düzenlenen programa ise İl Müftümüz Remzi PEHLİVAN ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından mevlid-i şerif ve Kur’an kursu öğrencilerimiz tarafından ilahiler okundu, salavatlar getirildi. İl Müftümüz Remzi PEHLİVAN sohbet etti. Müftü PEHLİVAN: Diyanet İşleri Başkanlığımızın Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle belirlediği “Peygamberiz ve Çocuk” teması çerçevesinde sohbet yaptı. Hazreti Peygamberimizin nasıl bir baba olduğunu, çocukları nasıl eğittiğini ve çocuklara nasıl davrandığını işleyerek örnek alınması gereken kişinin Peygamber Efendimiz olduğunu yineledi. Ardından okunan hatimlerin duasını yaptı ve yatsı namazı kılındı. Namaz çıkışı programa katılan vatandaşlara İl Müftülüğümüz tarafından Peygamberimiz ve Çocuk adlı kitapla beraber kalem hediye edildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri