Balikesir’da Caminin Nesli Devam Etsin Diye De Tedbir Almalıyız

Balikesir'da Caminin Nesli Devam Etsin Diye De Tedbir Almalıyız

caminin nesli devam etsin diye de tedbir almalıyız

22 Eylül 2020 - 09:40

İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN, aylık İlçe ziyaretleri kapsamında bu ay Gönen İlçesindeydi.

Sabah namazını Gönen İlçesinde Gönenli Mehmed Efendi Camiinde kılan Müftümüz, burada namaz sonrası cemaate hitap etti. Konuşmasında;” Korona ile şaka olmaz. Dikkatli olmak zorundayız. Maske, mesafe ve temizlik konusunda gevşekliğimiz, Allah korusun telafisi imkânsız yaralar açabilir. Ondan dolayı bir kere daha maske, mesafe ve temizlik diyoruz. Kendinize ait seccadeleriniz olsun.

Kardeşlerim! Maddi tedbirler ne kadar önemli ise manevi tedbirler de bizim için çok önemlidir. Yüce Rabbimiz, Kur’an-ı Kerimde;      “Ey iman edenler! Tedbirinizi alın, tedbirli olun” buyuruyor. Maddi tedbir ne kadar önemli ise manevi tedbir de bir okadar önemli. Öldükten sonra evlerimizde namaz, oruç devam etsin diye de tedbirler almalıyız. Bakın denizdeki balığın nesli kesiliyor diye tedbirler alınıyor, dağdaki bilmem hangi hayvanın nesli kesiliyor diye tedbirler alınıyor. Balığın nesli kesilmesin diye tedbir alırken, bir taraftan da camilerin nesli devam etsin diye de tedbirler almalıyız. Arkadan yolumuzda yürüyecek nesli biz yetiştirmeliyiz. Rabbim, sizi bizi bu konuda muvaffak eylesin. Sabahın bu saatinde nasibinin peşinde koşan siz değerli kardeşlerimi nasipsiz bırakmasın” Dedi.

İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN, daha sonra Gönen Gaziler Derneğini ziyaret ederek, Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Gününü kutladı. Burada Gazilerimizle sohbet eden Müftümüz; “Millet olarak size minnet borcumuz var. İyi ki de varsınız. Sizinle iftihar ediyoruz. Gazilik, dünyada kazanılacak en büyük payedir. Gaziliğin bir sonraki basamağı şehitliktir. Mübarek olsun. “ Dedi.

Buradan Ekrem Gürel Kur’an Kursuna geçen İl Müftümüz, burada Hafızlık çalışması yapan öğrencilerle bir araya geldi. Yapılan sınavlarda başarı göstererek diploma almaya hak kazanan öğrencileri tebrik eden Müftümüz,” Siz, insanlar arasından seçilmiş özel kişilersiniz. Sıradan olamazsınız. Resul-i Ekrem (sallallahu aleyhi vesellem) Efendimizin; “Ümmetimin en şereflileri Kur’an’ı ezberleyenlerdir” hadisi şerifinin müjdesine mazhar olmak, başlı başına hafızlığın mükâfatıdır. Ezberledim, bitti yok. Hafızı olduğunuz Kitabın hamili olmalısınız.” Dedi.

İl Müftümüz, esnaf ziyareti yaparak İlçeden ayrıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...