Balikesir’da Depremde Hayatını Kaybedenler Dualarla Anıldı

Balikesir'da Depremde Hayatını Kaybedenler Dualarla Anıldı

depremde hayatını kaybedenler dualarla anıldı

01 Şubat 2020 - 09:41

İl Müftülüğümüz tarafından 24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ ve Malatya İllerimizde meydana gelen depremlerde hayatlarını kaybeden 41 kardeşimiz için Zağnos Paşa Caminde Cuma namazı öncesi 41 Hatim ve Mevlid-i Şerif okundu.

İl Müftümüz Ramazan TOPCAN verdiği vaazda:” Depremlere karşı koyamayız. Depremlerle inatlaşamayız. Kurallara uymak zorundayız. Kuralsız dünya olmaz, ahiret olmaz. Biz, beşer olarak elimizden geleni yapmalı, işleri ehline vermeliyiz. Eğer manavdan müteahhit olursa dizlerimizi çok döveriz. Deprem gibi doğal afetlerin zararlarını azaltabiliriz. Allah Azze ve Celle bizlere tedbirli olmayı emrediyor. Kul tedbir alır, takdir Rabbimizindir. Burada maddi depremler ne kadar bizleri korkutuyorsa manevi depremler de bizi korkutmalıdır. Maddi depremler karşısında nasıl kenetlenmişsek, manevi depremlerde de el ele vermeliyiz. Sorunları beraber bertaraf etmeliyiz.

Bu vesile ile hayatını kaybeden deprem şehitlerimiz başta olmak üzere bütün şehitlerimizi bir kere daha rahmet ve dualarla anıyoruz, makamları Cennetler olsun. Aziz Milletimiz başta olmak üzere değerli ailelerine başsağlığı diliyoruz. Yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyoruz.” Dedi. Program, İl Müftümüzün duası ile sona erdi.

Büyükşehir Belediyemiz tarafından namaz sonrası vatandaşlara pilav ve ayran ikram edildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.
Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.
Çorum'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları Için Başvurular Başladı
Çorum'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları Için...