Balikesir’da Diyanet Tv Balıkesir’de

Balikesir'da Diyanet Tv Balıkesir'de

diyanet tv balıkesir'de

31 Mayıs 2019 - 09:42

İl Müftümüz Ramazan TOPCAN, Ramazan etkinlikleri kapsamında Diyanet Tv’nin canlı yayın konuğu oldu.

İl Müftümüz Ramazan TOPCAN; “İmam-ı Birgivi’nin, Hasan Basri Çantay’ın, Gönenli Mehmed Efendi’nin, edebiyatçı Ömer Seyfettin’in memleketi, Kuva-i Milliye şehri Balıkesir’imiz, iki denize komşu ilimizdir. Şuan ekranları başında bizleri dinleme lütfunda bulunan aziz ve muhterem kardeşlerimize şahsım ve kurumum adına teşekkürlerimiz arz ediyorum. Zat-ı âlileriniz başta olmak üzere değerli heyetinizi ilimizde ağırlamaktan duyduğum memnuniyeti ifade ediyor, aziz milletimiz başta olmak üzere âlem-i islam'ın mübarek Ramazan-ı Şeriflerini tebrik ve tes’ıd ediyorum.

Bir taraftan sevinçliyiz, bir taraftan da hüzünlüyüz, Sevinçliyiz; Kur’an’ın ifadeleri ile bin aydan daha hayırlı olan mübarek Kadir gecesini bir kere daha yeniden ihya ve ikame etme imkanı bulduğumuzdan. Hüzünlüyüz; Kur’an’ın doğumuna şahit olmuş, sinesinde itikâf ibadetini de barındıran mübarek Ramazan ayından ayrılmamızdan.

Balıkesir, Kur’an’a ve Kur’anî müesseselere hizmet eden kadim şehirlerimizden biridir. Miras yedi olmamak, kardeşlerimizde var olan bu duyguyu canlı tutmak için canhıraş çalıştık çalışmaya da devam edeceğiz. Çocukevlerinden sevgievlerine, kadın sığınmaevlerinden huzurevlerine, gençlik çalışmalarımızdan aile çalışmalarımıza, kahvehane ziyaretlerimizden ev ziyaretlerine, çocuk ölümlerinden çocuk gelinlere, sigara ile mücadeleden uyuşturucuya velhasıl insanın varolduğu her yerde varolmaya çalıştık çalışmaya devam edeceğiz. Bu çalışmalarımıza katkı sunan Müftü Bey hocalarım başta olmak üzere müezzinlerimizden imamlarımıza, murakıplarımızdan vaizlerimize bütün kardeşlerimize teşekkürü bir vazife kabul ediyorum.

Burada bir kere daha hizmetkârı olmakla iftihar ettiğim Balıkesir’in değerli insanlarına teşekkür ediyorum. Altı yıldır bu toprakların hizmetkârıyım. Şehir merkezinde ikisi hanım kızlarımıza, üçü erkek evlatlarımıza toplamda beş kursumuzda 350 öğrencimiz,500 üniversite gençliği bir okadar da sanayi, çalışan gençliğim olmak üzere hiçbir zaman bu millet bizi sokaklarda el avuç açtırmadı. Herkese bir kere daha teşekkür ediyorum İnfakın zirve halini burada yaşadım” Dedi.

Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda