Balikesir’da Il Müftümüz Emektarlarımızla Bir Araya Geldi

Balikesir'da Il Müftümüz Emektarlarımızla Bir Araya Geldi

il müftümüz emektarlarımızla bir araya geldi

03 Ekim 2020 - 09:40

İL MÜFTÜMÜZ EMEKTARLARIMIZLA BİR ARAYA GELDİ

1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan; Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeni ile İl Müftümüz, Bandırma İlçesinde emekli Din görevlilerimiz onuruna verilen kahvaltıya katıldı.

Kahvaltıya, İl Müftümüz, Bandırma İlçe Müftüsü, idari personel ve emekli din görevlileri katıldı.

Yemek sonrası bir konuşma yapan İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN; “ bu yıl, Camiler ve Din Görevlileri Haftasının; ‘Cami ve İlim’ teması ile kutlanacağını, bunun sıradan bir kutlama olmadığını, bu hafta, Camiyi hayatın merkezine almak için bir farkındalık çalışmasıdır. Camiler ibadet merkezi olduğu kadar aynı zamanda da bir eğitim merkezidir. Efendimiz (s.a.v.), Cami ile insanı dönüştürmüş, adeta melekleştirmiştir. Eğer bu gün yeniden kardeşlik tesis edilecek, yaralar sarılacaksa bu Caminin manevi atmosferi ile olacaktır. Bu yıl İlim diyoruz. Zira ilim, bir güç, ilim bir kuvvettir. Ancak ahlaksızın elinde ilim, huzur değil felakete dönüşüyor. Ondan dolayı bir kere daha ahlaklı ilim diyoruz. Ahlaksız ilmin dünyamızı ne hale getirdiğini hep beraber seyrediyoruz. Sahih Dini kaynaklardan beslenmeyen ilim, saadet vesilesi olmuyor.

Kardeşlerim, Değerli büyüklerim! Asırlık tecrübelerinizden istifade etmek istiyoruz. Aylık toplantılarımızda yeni göreve başlayan kardeşlerimize tecrübe paylaşımında bulunmanızı istiyorum. Evlerinize yakın Mahalle Camilerinde rahleniz olsun, ders halkalarınız olsun istiyorum. Bu vesile ile soframıza şeref verdiniz, hepinize sağlık diliyorum. Ayaklarınıza sağlık” Dedi.

Katılım sağlayan hocalarımız da birebir söz alarak düzenlenen bu programdan ziyadesi ile memnun kaldıklarını , gösterilen teveccühe layık olmak için çalıştıklarını ifade ederek, Müftülüğümüzün verecekleri her bir görev için hazır olduklarını, Müftü bey hocamızın şahsında görevde olan kardeşlerimizin haftalarını tebrik ettiklerini söylediler.

Program, yapılan duanın ardından sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri