Balikesir’da Kolumuzdaki Saat Aksesuar Olmalı

Balikesir'da Kolumuzdaki Saat Aksesuar Olmalı

kolumuzdaki saat aksesuar olmalı

25 Temmuz 2020 - 09:40

İl Müftülüğümüz tarafından İlçelerimizde görev yapan Yatılı Hafızlık çalışması yapan Kur’an Kursu Öğreticilerine yönelik hizmet içi eğitim semineri düzenlendi.

Konuşmacı olarak Balıkesir İlahiyat Fakültesinden Doç. Dr. Mustafa KOÇ, Manisa İli Akhisar İlçe Vaizi Kasım KAYA, Balıkesir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fatih AKA hocalarımızın görev aldığı program, Karesi İlçesi Merkez Kur'an Kursu öğreticisi Mehmet TOPU hocamızın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra kürsüye gelen İl Müftüsü Sayın Ramazan TOPCAN;  "Konuşmamın hemen başında teşekkürü bir vazife kabul ederek göstermiş olduğunun özverili katkı ve gayretli çalışmalarınızdan dolayı hepinize candan teşekkür ediyorum. Bu tür eğitim çalışmalarımız bilgilerimizi tazeleme imkânı verdiği gibi aynı zamanda da eksiklerimizi gidermek ve hedef birliğimizi pekiştirmek adına önemli çalışmalardır. Bu çalışmalarımızı külfet olarak lütfen değerlendirmeyin.

Kardeşlerim! Değişen bir dünyada yaşıyoruz. Değişken dünyada ayakta kalabilmek için de kendimizi yenilemeliyiz. Eski adetle yeni köy idare edemezsiniz. Kur’an Kurslarımızı cazibe merkezi haline dönüştürmeliyiz. Niçin Kur’an Kursu dendiğinde cevabı verilmelidir. Milletimizin hafız insanlara ihtiyacı olduğu kadar erdemli, faziletli, kişilikli ve güven ehli kişilere de ihtiyacı var. Hafızlık yapamaz deyip kestirip atma yerine çocuğumuzu vatana, millete faydalı milli ve manevi değerleri ile mücehhez kişilik sahibi fertler olarak da yetiştirmeli Kur’an Kurslarımız. Sosyal terapi merkezleri gibi çalışmalı Kur’an kurslarımız. Hiç şüphesiz bütün bunları yerine getirmek, hedeflerimize sağlıklı ve kaliteli ulaşabilmemiz için vakıf insanı ruhuyla hareket etmeliyiz. Kolumuzdaki saat aksesuar olmalı, " Dedi.

Değerli katılımcı hocalarımızın sunumları ile devam eden programda, sahada görev yapan, işin mutfağındaki hocalarımızın söz aldığı dilek ve temenniler bölümü ile devam etti.

Program, yemek ve katılımcılara hediye töreni ile sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...