Balikesir’da Sadece Bilgisayarlarımızı Değil, Kendimizi De...

Balikesir'da Sadece Bilgisayarlarımızı Değil, Kendimizi De Güncellemeliyiz.

sadece bilgisayarlarımızı değil, kendimizi de güncellemeliyiz.

18 Kasım 2020 - 09:40

İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN, Sındırgı İlçemizde Din Gönüllüsü kardeşlerimiz ve Kur’an Kursu Öğreticilerimizle buluştu. Sındırgı İlçe Müftülüğü personel aylık toplantısında Din Gönüllüsü kardeşlerimiz ve Kur’an Kursu Öğreticileri ile buluşan İl Müftümüz, Başkanlığımız tarafından ulusal olarak yürütülen projeler başta olmak üzere mahalli faaliyetlerle ilgili müzakerelerde bulundu. İl Müftümüz; “Kardeşlerim! Salgın sürecinde sunduğunuz hizmetlerinizden dolayı ben de Müftü hocanız olarak bir kere daha hepinize candan teşekkür ediyorum. Salgın var ancak hayat bir şekilde devam ediyor. Pazar yerleri, kahvehaneler, sokaklar hareketli. Dört ana kural; (MASKE, MESAFE, KİŞİSEL SECCADE ve TEMİZLİK) etrafında hizmetlerimiz hız kesmeden devam etmelidir. Camilerimizin sokaklardan daha güvenli olduğunu söyleyin lütfen. Camilerimizde aldığımız tedbirlerde gevşekliğimiz olmasın. İşi sıkı tutalım. Özellikle Cuma günü cemaatimizi yerleştirelim varsa noksanlıklar giderelim. Gerekirse bu konuda cemaatimizden de yardım alalım. Kapasitenin üstünde cemaate asla müsaade etmeyelim. Cenaze namazlarında aman dikkat, tedbiri elden bırakmayalım. Cami içinde, Cami dışında üşenmeden her fırsatta vatandaşlarımızı kurallara uymaları konusunda uyaralım. Diğer taraftan yüz yüze görüşemediğimiz cemaatimiz ve gençlerimizle sosyal medya üzerinden ilişki ve irtibatlarımız devam etmelidir. Bu konuda da ihmalimiz olmasın sakın. Sosyal medya yeni bir hizmet alanımızdır. İmkanları sonuna kadar kullanmalıyız. Cemaatimizden gelmeyenleri en azından Cuma günleri arayıp hal hatırlarını, bir şeylere ihtiyaçları olup olmadıklarını soralım. Kendilerine yardım için hazır olduğumuzu söyleyelim. Camilerimize gelen cemaatimizin namaz öncesi, namaz sonrası vakitlerini değerlendirelim. Tefsir, hadis dersleri başta olmak üzere mihrabiyelerimizi asla ihmal etmeyelim. Bir sosyolog, bir psikolog gibi kapıdan kapıya koşalım. Korona deyip mazeretlerin arkasına sığınma yerine yeni yeni iletişim alanlarımız olsun. Engelli kardeşlerimizi, Şehit ve Gazi ailelerimizi ihmal etmeyelim. Yerelleşmeden ancak yerelle de irtibatımızı kesmeden bir hizmet anlayışımız olmalıdır. On parmağında on marifet. Sadece telefonumuzu, bilgisayarlarımızı değil, kendimizi de güncellemeliyiz. Arkadaşlarınızla kurallar etrafında özel ders halkalarınız olsun. Okuyun tecrübelerinizi paylaşın. Yaşı kemale ulaşmış hocalarımız yeni aramıza katılan kardeşlerimize ağabeylik yapsın. Başarı sırlarını paylaşsın istiyorum.” Dedi.

Daha sonra Yeşilli Camiinde öğle namazı öncesi cemaate sohbet eden İl Müftümüz, namaz sonrası İlçeden ayrıldı.

Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret