Bartın’da ’’camiler Ve Din Görevlileri Haftası’’...

Bartın'da ''camiler Ve Din Görevlileri Haftası'' çoşkuyla Kutlandı.

Bartın'da ''camiler Ve Din Görevlileri Haftası'' çoşkuyla Kutlandı.

07 Ekim 2021 - 10:05

Diyanet İşleri Başkanlığı himayesinde her yıl 1-7 Ekim tarihlerinde belirli bir tema çerçevesinde, çeşitli etkinliklerle kutlanan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası’’ bu yılda, vefakâr çalışmalarıyla toplumumuzun takdirini kazanan din görevlilerimize ithâfen “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” olarak belirlenen tema çerçevesinde, tüm yurtta coşku ile kutlanmaya başlandı.

İl Müftülüğümüzce de 2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla "Cami, Din Görevlileri ve Vefa" konulu konferans düzenlendi. 5 Ekim 2021 Salı günü gerçekleşen program Hatipler Köyü Hatip Mehmet Efendi Cami Din Görevlisi Murat AYDIN’ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Emekli İl Müftüsü İlyas SERENLİ’nin misafir konuşmacı olarak konuk olduğu programa, Vali Yardımcısı Şahin ASLAN, İl Müftü Vekili Hulusi GÜNER, İl Müftü Yardımcısı Hatice HASÇİÇEK, ilçe müftüleri, şube müdürleri, vaiz, Kur'an kursu öğreticileri, imam- hatip ve müezzin-kayyımlar da iştirak ettiler.

Programın açılış ve selamlama konuşması için kürsüye çıkan il Müftü Vekili GÜNER, geçmişten günümüze kadar din-i mübin-i İslam’a ve insanlığa hizmet yolunda gayret eden, mücadele veren hocalardan vefat edenleri rahmetle yad ederek, hayatta olanlara sağlık, sıhhat ve afiyet içerisinde daha nice hizmetler yapabilmeleri niyazında bulunarak sözlerine başladı. “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” teması çerçevesinde hafta boyunca müftülük olarak emekli din görevlileriyle buluşma ve sabah namazı programları gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini dile getirerek, ‘’camilerimiz; insanı manevi huzura kavuşturmanın yanında, dini ve milli değerlerimizin, vatan ve aile sevgisinin, birlik ve beraberliğin, dostluk ve kardeşliğin, paylaşma ve dayanışmanın öğretildiği kutsal mekânlardır’’ diyen GÜNER, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle tüm din görevlilerinin haftasını tebrik ederek konuşmasını sonlandırdı.

Ardından kürsüye çıkan emekli İl Müftüsü İlyas SERENLİ konuşmasında, şanlı ecdadımızın İslam tarihi boyunca camilerimizi yalnızca ibadet etme amacıyla kullanmadığı, bilhassa inşa ettikleri külliyelerle onları birer ilim ve kültür yuvası haline getirdiklerine, bu yönüyle de camilerimiz toplumsal hayatta çok önemli bir misyon üstlenmiş, huzur ve güven ortamının oluşmasında, kardeşlik bilincinin gelişmesinde, ilim irfan sahibi bir neslin yetişmesinde etkili olduğuna değinen emekli İl Müftüsü SERENLİ sözlerine; ‘’Başta Kâbe olmak üzere onun birer şubesi konumunda olan cami ve mescitler, hem İslam toplumlarının kimliği, hem de İslamî düşüncenin, hayatın ve medeniyetin merkezi olmuşlardır. Camiler, aynı zamanda edep, ahlak, ilim ve irfanın aşılandığı birer yaygın eğitim merkezleridir. Sevgi, saygı ve kardeşlik ekseninde ibadetin yapıldığı muhabbet membalarıdır. Hüzünlerin ve sevinçlerin paylaşıldığı; toplumsal dayanışma, yardımlaşma, kaynaşma ve huzurun yaşandığı sığınaklardır. Büyükle küçüğün, yönetenle yönetilenin, zenginle fakirin, köylüyle şehirlinin aynı safta buluştuğu vahdet mekânlarıdır.” diye devam etti.

Sözlerini programa katılan tüm ‘’Din Gönüllüleri’’ne itafen; ‘’Sizler öyle önemli bir görevi ifa ediyorsunuz ki, bu hizmet sayesinde dünyanız ve ahiretiniz inşallah mamur olacaktır. Bilmeliyiz ki dinimiz İslam’a ve milletimize hizmet etme görevinin üstünde daha ulvi bir görev yoktur. Bu görev bizi canlı ve dinamik tutmalı ve hayatımıza anlam katmalıdır. Bu vesile ile zor dönemden geçtiğimiz şu günlerde ‘’Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın vatanımıza, devletimize milletimize, gönül coğrafyamıza, Diyanet camiamıza, tüm personelimize ve alemi İslama hayır ve huzur getirmesini temenni ediyorum.’’ diyerek sonlandırdı.

Program davetlilere yapılan yemek ikramı, kura ile belirlenen görevlilere takdim edilen çeşitli hediyeler ve çekilen hatıra fotoğraflarından sonra, Müftülüğümüze bağlı çeşitli camilerde görev yapan Din görevlilerimizden oluşan ilahi korosunun seslendirdiği eserler ile son buldu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Şanlıurfa'da Hacı Adaylarına Yönelik Kabe Maketli Seminer Düzenlendi
Şanlıurfa'da Hacı Adaylarına Yönelik Kabe Maketli Seminer...