Bartın’da Il Müftülüğünce Umre Seminerleri Düzenlenmeye...

Bartın'da Il Müftülüğünce Umre Seminerleri Düzenlenmeye Devam Ediyor.

07 Şubat 2020 - 10:06

Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonu ile İlimizden 20 günlük 20.turda kutsal topraklara gidecek olan vatandaşlarımızın umre ibadetlerini manevi bir yenilenme fırsatı haline getirmek, yolcularımızın ibadetlerini usulüne uygun ve bilinçli bir şekilde yerine getirebilmelerini temin edebilmek için, yolculuk öncesinde eğitim- bilgilendirme amacı ile 04-06 Şubat 2020 tarihlerinde Müftülüğümüz toplantı salonunda Umre Semineri gerçekleştirildi.
İl Müftüsü Abdülcelil ÇAKAR açılışını yaptığı seminer programında; Umrecilerimiz öncelikle tebrik ederken bu kutsal yolculuğun her safhasında Hz. Peygamber (sav) in Umre ile ilgili tavsiyelerinin ışığında ve milletimize yakışan edep ve adapla bu ibadeti yerine getirmelerinin önemli olduğunu vurguladı.
Müftülüğümüz idarecileri tarafından gerçekleştirilen sunumlar eşliğinde devam eden seminer sonunda İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri tarafından Corona Virüsü ve korunma yolları hakkında bilgilendirme yapılan umrecilerimiz menenjit aşıları yapıldıktan sonra umre malzemeleri de verildi.
Yapılan seminerin umre ibadetinin bilinçli bir şekilde yapılması, umreci adaylarımızın birbirleriyle kaynaşması açısından faydalı olmuş ve umrecilerimiz tarafından memnuniyetle karşılanmıştır.

Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri