Bartın’da Il Müftümüz Abdülcelil çakar’ın Mevlidi Nebi...

Bartın'da Il Müftümüz Abdülcelil çakar'ın Mevlidi Nebi Gecesi Mesajı

Bartın'da Il Müftümüz Abdülcelil çakar'ın Mevlidi Nebi Gecesi Mesajı

28 Ekim 2020 - 10:05

28 Ekim 2020 Çarşambayı Perşembeyi bağlayan gece, Hz. Peygamber’in (s.a.s.) doğduğu gece olan Mevlid Kandili’dir.

Başkanlığımız tarafından 2020 yılı Mevlid-i Nebi Haftası’nda “Peygamberimiz ve Çocuk” konusunun ele alınması kararlaştırılmıştır. 26 Ekim Pazartesi günüyle başlayan bu yıl ki Mevlid-i Nebi Haftası’nda, salgın hastalıkla mücadele dikkate alınarak ve alınan tedbirlere riayet edilerek gerçekleştirilecek etkinliklerle Hz. Peygamber’in örnekliği çerçevesinde çocuk konusuna dikkat çekilecektir. Sevgili Peygamberimizin örnek hayatı ve ahlakını, ömrün en kıymetli dilimlerinden biri olan çocukluk çağına ilişkin getirdiği ilkeleri, değerleri ve yenilikleri yakından tanıma fırsatı sunulacaktır.

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.) çocukları anlama, eğitme ve onları geleceğe hazırlama konusunda da en güzel rehberimizdir. Nezaketli bir eş, müşfik bir baba ve sevecen bir dede olan Peygamberimiz (s.a.s.), kendi çocukları ve torunlarıyla özel olarak ilgilenmiş, aynı şekilde sahabe-i kiramın çocuklarına ihtimam göstermiştir. Onların bedensel gelişiminin yanında ahlaken mükemmel hale gelmeleri için eğitim ve terbiyelerine öncelik vermiştir. Her şeyden önce çocukları bir birey ve şahsiyet olarak kabul eden ve onlara değer veren Peygamberimiz (s.a.s.) sevgiyi, şefkati, merhameti ve hoşgörüyü çocuk eğitiminin en temel unsuru olarak ortaya koymuştur. Çocuklara yönelik samimiyet, güven ve zarafet temelli bir iletişim dili geliştirmiştir.

“Mevlid-i Nebi” haftası vesilesiyle 28 Ekim Çarşambayı Perşembeyi bağlayan gece idrak edeceğimiz Mevlid Kandili’nizi kutlar, haftanın başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam âlemi ve insanlık için hayır ve saadetler getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu
Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı