Bartın’da Vekaletle Kurban Tanıtım Toplantısı Düzenlendi.

Bartın'da Vekaletle Kurban Tanıtım Toplantısı Düzenlendi.

Bartın'da Vekaletle Kurban Tanıtım Toplantısı Düzenlendi.

03 Haziran 2023 - 10:05

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin, Bartın’da düzenlenen, 2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Tanıtımı Toplantısı’na katılarak din görevlilerine hitap etti.

Programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ömer Keskin, kurbanın sıradan bir ibadet olmadığını, kalpler arasında köprü kurduğunu, kardeşler arası sevgiyi artırdığını ifade ederek: “Dünyanın dört bir yanında Müslüman kardeşlerimiz kurban geldiğinde bizim yolumuzu gözlüyorlar. Aslında bin yıldır sahada biz varız, Türk Milleti var, bu medeniyet var, bu medeniyetin çocukları var. Biz ümmetin duasıyız. Beklenen, gözlenen bir milletiz. Dua alan bir milletiz. Kardeşlerimizin beklentilerine, özlemlerine, dualarına cevap verebilmemiz açısından kurban önemli bir ibadettir.” dedi.

Toplantıda katılımcılara hitap eden Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin, Türkiye Diyanet Vakfı’nın dünyaya en büyük hizmet götüren kuruluşun Türkiye Diyanet Vakfı olduğunu ifade ederek, kurban organizasyonlarının yüksek hassasiyetle yapıldığını, kesilen kurbanların hepsine nezaret edildiğini ve bütün kurbanların bire bir takip edildiğini ifade etti.

Yurt dışında kurban organizasyonu ile alakalı da bilgi veren Genel Müdür Yardımcısı Çetin: “Size söyleyeceğimiz en güzel şey şu: “Birçok farklı ülkede kurban kesiliyor. Türkiye Diyanet Vakfı geçen yıl Somali’de 9 farklı bölgede kurban kesti. Çat’ta 6 farklı bölgede kurban kesti. Sadece kurban keseceğiniz yere gitmeniz kara yoluyla 14-16 saat sürüyor. Araç kiralıyorsunuz. Konaklama ayarlıyorsunuz. Maliyetleriniz artıyor. Gitmeyelim, niye gidiyoruz? Kimse gidemediği için gidiyoruz. Biz dünyadaki en fazla vekaletle kurban organizasyonunu yapmanın yanında en yaygın coğrafyaya ulaşan kurumuz. Niye gidiyoruz? Gidilmeyen yer kalmasın. Orada bir mazlum varsa oraya gitmek zorundayız. Bu kurumun böyle bir sorumluluğu var. Hiç kimsenin gidemediği yere gidiyoruz.” diye konuştu.

Genel Müdür Yardımcısı Çetin, bu sene yurt içinde deprem bölgelerine ağırlık verileceğini ifade ederek sözlerini tamamladı.

Bartın İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Bartın Şubesi ev sahipliğinde Bartın Kültür Merkezinde düzenlenen vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu tanıtım toplantısına, İl Müftüsü Ömer Keskin, İl Müftü Yardımcıları, ilçe müftüleri, şube müdürleri, vaiz ve uzmanlar, Kur’an Kursu öğreticileri ve din görevlileri katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hakkari'de Hakkari Valisi Ali çelik öğrencilere Istanbul Gezisi Için Söz Verdi.
Hakkari'de Hakkari Valisi Ali çelik öğrencilere Istanbul Gezisi...
Kayseri Il Müftülüğü Personeli Bayramlaştı
Kayseri Il Müftülüğü Personeli Bayramlaştı