Başkanlık Müşaviri Ihsan ünlü Amasya’da Din Görevlilerine...

Başkanlık Müşaviri Ihsan ünlü Amasya'da Din Görevlilerine Kültürümüzde Ehlibeyt Sevgisi Adlı Konferans Verdi

başkanlık müşaviri ihsan ünlü amasya'da din görevlilerine kültürümüzde ehlibeyt sevgisi adlı konferans verdi

18 Mayıs 2022 - 09:00

Amasya İl Müftülüğü Konferans salonunda din görevlilerine Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri İhsan Ünlü tarafından "Günümüzde Ehlibeyt Sevgisi" adlı konferans verildi.

Konferans açılış konuşmasını yapan İl Müftümüz Durmuş Ayvaz "Dinin ana kaynaklarında  beraber anlaşırsak din birleştirici olacaktır. Bizler de ayrıştırıcı değil birleştirici  olmalıyız" ifadelerini kullandı ve katılımlarından dolayı İhsan Ünlü hocamıza teşekkür etti.

Başkanlık Müşaviri İhsan Ünlü hocamız konuşmalarında "Kuran’ı Kerim bize bilmenin ne kadar önemli olduğunu, bilmenin gerekli olduğunu anlatıyor.  Hz. Peygamber ise “İlim Müslüman’ın yitiğidir kaybettiği zaman bulması gerekir” diyor. Yine ilime ve bilime önem veriyor. İmam Aliyel Murtaza ise “Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum” diyor. Hünkâr Hacı Bektaşi Veli’de bize “İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır” diyerek ilimin insanlığın yolunu nasıl aydınlatacağını belirterek önem veriyor. O zaman insanın aklına şu soru geliyor “Peki ben ne bileyim o zaman?” buna da verilecek cevap ise insanın önce kendisini bilmesi gerektiğidir. Yunus bunu ifade ederken “ İlim ilim bilmektir, İlim kendini bilmektir, Sen kendini bilmezsen, Ya nice okumaktır” diyerek insanın ilminin gayesinin önce kendi iç derinliğine inmesi gerektiği söylüyor. Bilmek bize ne kazandıracak dersek, bilmek bize sevginin ziyadeleşmesini kazandıracak. İnsan neyi, kimi nasıl sevmelidir? gibi bir sorunun cevabı da Kuran Ahzap Suresinin 33. Ayetinde bir topluluğu övüyor. Diyor ki “Ey! Ehlibeyt Allah size her türlü eksikliklerden arındırmak sizi tertemiz kılmak ister” o zaman ehlibeyt kelimesinin içerisine girecek o topluluğun mensuplarını bilmek gerekir. Bu da Hz. Peygamber sorulduğunda Peygamberimiz(s.a.v) sağ tarafına İmam Aliyel Murtaza’yı, sol tarafına Fatıma Anamızı, önüne Hasan Hüseyin Efendilerimizi koyup işte benim ehlibeytim budur diyor. Mademki ehlibeyt budur, sınırları çizilmiştir o zaman ben bir kul olarak, Peygambere bir ümmet olarak ehlibeyte karşı en önemli vazifem nedir? benim." ifadelerini kullandı.

Program sonrası İl Müftümüz Durmuş Ayvaz Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri İhsan Ünlü hocamıza çiçek takdim etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.
Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.
Çorum'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları Için Başvurular Başladı
Çorum'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları Için...