Batman 15 Temmuz Imam Hatip Ortaokulu Hafızlık Proje Okulu...

Batman 15 Temmuz Imam Hatip Ortaokulu Hafızlık Proje Okulu öğrencisi 11 Yaşındaki Muhammed Yusuf Ergün, 15 Temmuz 2020’de Başladığı Hafızlığı 15 Temmuz’un Yıldönümünde Bitirerek 15 Temmuz Hafızı Oldu.

batman 15 temmuz imam hatip ortaokulu hafızlık proje okulu öğrencisi 11 yaşındaki muhammed yusuf ergün, 15 temmuz 2020’de başladığı hafızlığı 15 temmuz’un yıldönümünde bitirerek 15 temmuz hafızı oldu.

16 Temmuz 2021 - 10:15

Küçük hafızı ve hocalarını makamında kabul eden Batman İl Müftümüz Erhan, “Peygamberimiz (s.a.s.), “Ümmetimin en şereflileri Kur’an-ı Kerim’i ezberleyen ve yaşayanlardır’’ hadisinin müjdesine mazhar olmak, başlı başına hafızlığın mükafatıdır. Bu söze muhatap olmak için hafız olunur. Zira hafızlık, vahyi muhafaza etmek ve satırdan sadıra damıtmaktır. Hafızlar, mukaddes kitabı sadece dillerinde değil, gönüllerinde de taşırlar. Onların fikri de, zikri de, şükrü de Kur'an'dır. Ahdine sadık kalandır onlar. Kur'an'ın rahmani ikliminde felaha ve salaha erenlerdir" dedi.

Bir hafızın ortalama 1 ile 3 yıl arasında yetiştiğine de değinen İl Müftümüz Erhan, küçük hafızımız hafızlığını 1 yıl gibi kısa bir sürede tamamlamış olup, bu güzel başarının 15 Temmuz’un yıldönümünde gerçekleşmesi ve 15 Temmuz hafızı olması bizleri ayrıca mutlu etmiştir, 15 Temmuz Hafızımızı ve hocalarını tebrik ediyor,başarılarının devamını diliyorum’’ şeklinde konuştu.

İl Müftümüz Erhan 15 Temmuz Hafızı Muhammed Yusuf Ergün ve hocasına Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çeşitli kitaplar hediye etti.


 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...