Batman’da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü çeşitli...

Batman’da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü çeşitli Etkinliklerle Anıldı.

batman’da 15 temmuz demokrasi ve milli birlik günü çeşitli etkinliklerle anıldı.

17 Temmuz 2020 - 10:15

#15Temmuz etkinliklerinin ilki Saat 11:00’da Batman Üniversitesi Şehit Muhammed Oğuz Kılınç Mescidinin açılışı Batman Valisi Hulusi ŞAHİN, İl Müftümüz Turgut ERHAN ve Batman Müftülüğümüz Mevlithan Ekibi'nin Mevlid ve kasideleriyle gerçekleştirildi. 

 

Mescid açılışı sonrasında  Batman Valisi Hulusi ŞAHİN, İl Müftümüz Turgut ERHAN Kurum Müdürleri,Şehit aileleri ve vatandaşların katılımıyla Şehitlik ziyareti gerçekleştirildi. Kuran-ı Kerim'in okunduğu Şehitlik ziyaretinde İl Müftümüz tarafından Şehitlerimiz için dua edildi.

 

Şehitlik ziyareti sonrasında 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında  İl Müftümüz Turgut ERHAN Batman Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneğini ziyaret etti.Ziyarette İl Müftümüz Dernek Başkanına Kuran-ı Kerim ve kitap hediye etti.Dernek başkanı İl Müftümüz Turgut ERHAN bey’e ziyaretlerinden dolayı Şehit ve Gazi aileleri adına teşekkür belgesi takdim etti.

 

Şehitlik Ziyareti sonrasında  İl Müftümüz Turgut ERHAN 15 Temmuz günü darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi önündeki direnişte silahla vurularak gazi olan Batman'lı Abdullah Ağaya'yı ziyaret etti.  15 Temmuz Gazisi Abdullah Ağaya, ziyaretlerinden dolayı İl Müftümüz Turgut Erhan bey’e teşekkür ederek, o gece yaşananları anlattı. 

 

15 Temmuz gündüz programları sonrasında Akşam programı da yine Batman Valiliği ve Batman Müftülüğü ortak çalışmasıyla gerçekleştirildi.

Saat 20:00’da Batman Atatürk Parkın’da Kuran-ı Kerim Tilavetiyle startı verilen program İl Müftümüz Turgut ERHAN bey’in duasıyla devam etti.

Programda Mehteran takımı marşlar söyledi ve çeşitli sanatçılar türküleriyle sahne aldı.

15 Temmuz 2016 günü gerçekleşen darbe girişimi ve halkın direnişinin anlatıldığı birçok sinevizyon gösteriminin izletildiği ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği program Saat 03:15'te topluca kılınan sabah namazıyla sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret