Batman’da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri...

Batman’da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri Kapsamında çeşitli Programlar Düzenlendi.

batman’da 15 temmuz demokrasi ve milli birlik günü etkinlikleri kapsamında çeşitli programlar düzenlendi.

17 Temmuz 2021 - 10:15

15Temmuz etkinliklerinin ilki Saat 16:00’da Batman Kudret Camii'nde gerçekleşen Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve Dua programı oldu. Programa Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, İl Müftümüz Turgut Erhan, Garnizon Komutanı Albay İhsan Kaplan, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, Akparti il Başkanı Akif Gür, Vakıflar bölge Müdür yardımcısı Beşir Cindioglu, Kurum müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve din görevlileri ile vatandaşlar katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Batman Müftülüğümüz Mevlithan ekibinin okuduğu Mevlitle devam etti. Mevlit programı İl Müftümüz Turgut Erhan'ın yaptigi Dua ile son buldu.

 

Mevlid-i Şerif ve Dua programı sonrasında  Batman Valisi Hulusi ŞAHİN, İl Müftümüz Turgut ERHAN, Kurum Müdürleri, Şehit aileleri ve vatandaşların katılımıyla Şehitlik ziyareti gerçekleştirildi. Kuran-ı Kerim'in okunduğu Şehitlik ziyaretinde İl Müftümüz Erhan tarafından Şehitlerimiz için dua edildi.

 

15 Temmuz gündüz programları sonrasında Akşam programı da yine Batman Valiliği ve Batman Müftülüğü ortak çalışmasıyla gerçekleştirildi.

 

Saat 20:30’da Batman Atatürk Parkın’da Kuran-ı Kerim Tilavetiyle startı verilen program İl Müftümüz Turgut ERHAN'ın duasıyla devam etti.

 

Programda Mehteran takımı marşlar söyledi, çeşitli sanatçılar türküleriyle sahne aldı,Batman genelinde yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

 

15 Temmuz 2016 günü gerçekleşen darbe girişimi ve halkın direnişinin anlatıldığı birçok sinevizyon gösteriminin izletildiği ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği program Saat 03:15'te topluca kılınan sabah namazıyla sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir Araya Geldi
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir...