Türkiye genelinde Kontrollü Normalleşme Süreci Denetimleri kapsamında “Dinamik Denetim Modeli”ne geçilmesiyle beraber Batman Müftülüğüne bağlı personel ve din görevlileri de dinamik denetleme ekipleriyle beraber denetlemelere katılıyor.
Türkiye genelinde kontrollü normalleşme süreci kapsamında İç İşleri Bakanlığınca, 260 bin personelin katılımıyla “Dinamik Denetim Modeli” başlatıldı.
Bu kapsamda Batman İl ve ilçe müftülükleri de Müftülük personelinden kurulan ekiplerle sürece destek veriyor.
Batman İl Müftülüğü personelinden kurulan denetim ekipleri farklı mahallelerde görev alırken İl Müftümüz Turgut Erhan başkanlığındaki ekip Bahçelievler Mahallesinde Kontrollü Normalleşme Süreci Denetimleri Gerçekleştirdi.
Denetimlere katılan İl Müftümüz Turgut Erhan, ekiplerle birlikte esnafları hem denetledi hem de ziyaret etti.
Denetimlerde vatandaşlar ile bire bir görüşen Erhan, “Bu günlerde maske, mesafe ve temizlik konusuna daha çok hassasiyet gösterelim. İlimizdeki vaka sayılarının azalması bizleri rehavete sevk etmesin. Mavi kategoride bulunan İlimizin salgında bulunduğu konumu ve vaka sayılarını daha da aşağılara çekmek için hepimizin üzerine büyük görevler düşmektedir. Salgın karşısında lütfen tedbiri ve dikkati elden bırakmayalım.” dedi.