Batman Il Müftülüğümüz Ve Kredi Ve Yurtları Kurumu Yurt...

Batman Il Müftülüğümüz Ve Kredi Ve Yurtları Kurumu Yurt Müdürlüğü Tarafından Batı Raman Kredi Ve Yurtlar Kurumunda Bir Program Düzenlendi.

batman il müftülüğümüz ve kredi ve yurtları kurumu yurt müdürlüğü tarafından batı raman kredi ve yurtlar kurumunda bir program düzenlendi.

03 Mart 2020 - 10:16

Üç Aylar ve Regaip Kandili dolayısıyla Batman İl Müftülüğümüz ve Kredi ve Yurtları Kurumu Yurt Müdürlüğü tarafından Batı Raman Kredi ve Yurtlar Kurumunda bir program düzenlendi.

Programa Batman İl Müftümüz Turgut ERHAN, İl Müftü yardımcımız, KYK personelleri ve öğrenciler katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program hazırlanan slayt gösterisiyle devam etti. Akabinde İl Müftümüz Turgut ERHAN verdiği konferansta; ‘”Bizim yetişmemizde hem maddi hem manevi katkıda bulunan ve en başta anne ve babamızdan başlayarak herkese karşı müteşekkir duygularıyla, saygı ve sevginin en güzelinin sunabilmek hepimizin en başta gelen görev ve vazifeleridir diyen  ERHAN;

Biz inanan insanlar olarak, sorumluluklarımızın olduğunu ve bu dünyada geçici olduğumuz gerçeğini, ahirette de bütün yaptıklarımızdan sorumlu olacağımızı ve orada sonsuz bir hayatın bizi beklediğini unutmayalım.

Bütün bunları yaparken çevremize güzel insan numuneleri sunmak gerekir, çünkü biz okuyan anlayan, aklını kullanan bireyler olarak bizden sonraki nesillere örnek olacak kişileriz. bu vesileyle insanlara karşı vazifelerimizde en yakınımızdan başlayarak en uzağa doğru sevginin, saygının, muhabbetin en güzelini hemen yanı başımızdaki kişiden tutun, dostluk ve samimiyet kurduğumuz bütün kardeşlerimize, herkese karşı güzellikler sunmamız gerekir, bu da; en asgari insanlık görevidir.

Değerli kardeşlerim biz çok hareketli zaman dilimindeyiz, fikir ve düşüncelerimizin gerçek manada oturduğu zaman dilimini yaşıyoruz, kıyıda köşede kötülükten beslenen ve o kötülüğü yaymak içinde adeta pusu kurmuş kişilere karşı son derece dikkatli olup, arkadaşlarımıza karşı da uyarıcı görevini yapmamız gerekir.

Bizim beslendiğimiz temel manevi ana kaynakların birincisi Kur’andır, diğeri sünnettir.  Kur’an ve Sünnet çerçevesi içerisinde hareket edersek hem dünyamızı hem de ahiretimizi aydınlatmış oluruz şeklinde konuştu.

Müftülük Mevlithan ekibinin Kürtçe, Türkçe ve Arapça söyledikleri ilahi ve kasidelerle  devam eden program öğrencilere verilen çeşitli ikramlarla sona erdi.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”