Batman Il Müftülüğümüz Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmaya...

Batman Il Müftülüğümüz Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmaya Devam Ediyor.

batman il müftülüğümüz vefa sosyal destek grubu çalışmaya devam ediyor.

14 Nisan 2020 - 10:16

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde 81 ilde hizmet yürüten din görevlileri, İçişleri Bakanlığınca oluşturulan "65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında, vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkmalarının sınırlandırılması üzerine, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, din görevlilerine; "Yaşlı ve kronik hastalarımızın ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olalım." talimatı vermişti.

Başkan Erbaş’ın talimatı üzerine Batman İl Müftülüğümüz din görevlileri, Valilik bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu'nda yer alarak 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarını karşıladı.

Grupta yer alan İmam Hatip ve Müezzinler, gerekli bütün önlemleri alıp yeterli sosyal mesafeyi koruyarak virüse karşı risk grubunda yer alan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı olan kişilerin her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarına devam ediyor

Öte yandan Vefa Sosyal Destek Grubunda yer alan görevlilerimiz risk grubunda bulunup evinde yalnız yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşların maaşlarını çekip kendilerine teslim ediyor


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu
Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu