Batman Il Müftümüz Turgut Erhan, Batman Asr-ı Saadet Camii’nde...

Batman Il Müftümüz Turgut Erhan, Batman Asr-ı Saadet Camii’nde “zorluklar Birlikte Aşılır” Başlıklı Hutbe Irad Edip Cuma Namazı Kıldırdı.

batman il müftümüz turgut erhan, batman asr-ı saadet camii’nde “zorluklar birlikte aşılır” başlıklı hutbe irad edip cuma namazı kıldırdı.

07 Ağustos 2021 - 10:15

Cuma Namazı öncesinde Tüm yurtta olduğu gibi Batmandaki tüm camilerde de Sel, kuraklık, salgın hastalığı gibi milletimizi derinden etkileyen felaketlerden korunmak ve devam etmekte olan orman yangınlarından en kısa zamanda kurtulabilmek ümidiyle ihsan ve keremi bol yüce Allah'tan milletçe niyazda bulunmak amacıyla camilerimizde cuma namazından önce Yasin, Fetih, Mülk sureleri tilavet edilip, akabinde dua edildi
Maske ve mesafe tedbirleri alınarak kılınan cuma namazı öncesi “Zorluklar birlikte aşılır” başlıklı hutbede İl Müftümüz Erhan
 şu ifadelere yer verdi;

Aziz ve Muhterem Mümin Kardeşlerim!
Geçen hafta afet gerçeğiyle bir kez daha karşılaştık. Cennet yurdumuzun akciğerleri ormanlarımızda çıkan yangınların çoğu söndürüldü elhamdülillah. Bazı bölgelerimizde ise söndürme çalışmaları devam ediyor. Cenâb-ı Hak, en kısa sürede bu afetten de kurtulmayı bizlere nasip eylesin. Milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın.
Evet, bugün mahzunuz, üzüntümüz çok büyük. Kaybettiğimiz kardeşlerimiz, yanan ormanlarımız, yitirdiğimiz masum canlar her birimizin yüreğini dağlıyor. Ancak biliyor ve inanıyoruz ki bizi biz yapan değerlerin etrafında kenetlenip kardeşlik şuurumuzu diri tuttukça başaramayacağımız imtihan yoktur. Tarih boyunca Allah’ın yardımı, devletimizin kararlılığı ve milletimizin azmiyle nice zorluğu birlikte göğüsledik. Bugün de devlet millet dayanışması içinde aşamayacağımız engel yoktur. Toplu vurdukça yüreklerimiz üstesinden gelemeyeceğimiz zorluk yoktur. Nitekim Rabbimizin müjdesi açıktır: “Şüphesiz zorlukla beraber kolaylık vardır. Gerçekten, zorlukla beraber kolaylık vardır.

Değerli Müminler!
İbrahim (a.s)’ın atıldığı ateşi söndürmeye koşan karınca misali, bugün her birimize düşen sorumluluklar vardır. Her şeyden önce sağduyumuzu ve sükûnetimizi muhafaza edelim. Yangın, sel, deprem ve salgın hastalık gibi afetlere karşı bilinçli, duyarlı ve tedbirli olmayı milli bir mücadele olarak görelim. Gerekli hallerde yetkili mercileri haberdar edelim. Küçücük bir hata ve ihmalin çok ağır neticeleri olabileceğini unutmayalım.
Bu vesileyle başta yangınlar olmak üzere afetlerde hayatını kaybedenlere Cenâb-ı Hak’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Yüce Rabbimiz, afetlerle canla başla mücadele eden kardeşlerimizin işini kolaylaştırsın ve onların yardımcısı olsun.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir Araya Geldi
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir...