Bayburt’ta 15 Temmuz şehitleri Rahmetle Anıldı

Bayburt'ta 15 Temmuz şehitleri Rahmetle Anıldı

15 temmuz şehitleri rahmetle anıldı

14 Temmuz 2019 - 10:26

15 Temmuz hain darbe girişiminin üçüncü yıldönümü anma etkinlikleri kapsamında Bayburt Valiliği’nin himayelerinde İl Müftülüğümüz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı düzenledi.

İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz sinevizyonu, İl Müftülüğümüz İlahi Korosunun konseri, TRT’nin "15 Temmuz’da Neler Oldu"  belgeseli, ve İl Müftümüz Sayın Hasan Başoğlu'nun kouşması ile devam etti.

“İslam’ı öz kaynağından öğrenmezsek hain terör örgütlerine fırsat vermiş oluruz.”

Programda konuşma yapan İl Müftümüz Sayın Hasan Başoğlu: “Kıymetli Kardeşlerim! Bundan üç yıl önce FETÖ nün hain kalkışmasını milletimizin feraset ve cesaretiyle bastırdık. Bugün burada 15 Temmuz gecesi vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; gazilerimize sağlık ve şifa diliyorum.

Yıllarca aziz milletimizi dinle imanla aldatan FETÖ: 15 Temmuz 1016 da vatanımızı işgale kalkışmış, halkımıza silah doğrultmuş, hain ellerini vatan ve mukaddesatımıza uzatmıştır.

Kıymetli kardeşlerim! Bizler İslamiyet’i asıl kaynağından öğrenmeliyiz. Yüce Dinimizin Asıl kaynağı Kur’an ve Sünnettir. Kıymetli kardeşlerim! Peygamber Efendimiz Veda Hutbesinde şöyle buyuruyor. “Ey mü'minler! Size iki emanet bırakıyorum, onlara sarılıp uydukça yolunuzu hiç şaşırmazsınız. O emanetler, Allah'ın kitabı Kur-ân-i Kerim ve Peygamberin sünnetidir.” Eğer bizler peygamber efendimizin bu mübarek sözüne ittibâ edersek hiçbir hain örgüt bizi Allah ile kandıramaz. Bizler Yüce Rabbimizin “Hep birlikte Allah’ın ipine sımsıkı yapışın; bölünüp parçalanmayın…” emrine itaat edersek birliğimizi ve beraberliğimizi hiçbir hain emel bozamaz.” Dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı,  Kur’an Kerim Tilaveti ve dua ile sona erdi.

Bayburt Saray Bahçesinde düzenlenen programa: Vali Yardımcısı Sayın Coşkun Öztürk, İl Müftümüz Sayın Hasan Başoğlu, Din Görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri