Bayburt’ta Geçmişten Geleceğe Kadın Ve Toplum

Bayburt'ta Geçmişten Geleceğe Kadın Ve Toplum

geçmişten geleceğe kadın ve toplum

09 Mart 2019 - 10:26

İl Müftülüğümüz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir kutlama programı gerçekleştirdi.

Bayburt Gençlik Merkezinde bayan Din Görevlilerimizce düzenlenen programa İl Müftümüzün Eşi Zehra Başoğlu Hanım Efendi, Bayan Din Görevlilerimiz,  üniversite öğrencileri ve bayan hemşehrilerimiz katıldı. İstiklal Marşı ve Kur’an Kursu Öğreticisi Reyhan Ocak’ın Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını İl Müftümüzün Eşi Zehra Başoğlu yaptı.Kur’an Kursu Öğreticisi Serap Ertuğrul’un sunduğu program beğeniyle izlendi.

Zehra Başoğlu Hanım Efendi yaptığı konuşmada : “Rahman’ın kulları olma ortak zemininde ve Allah katında takva ile kıymet kazanma hedefinde kadında erkekte eşittir.

Referansını Kur’an ve Sünnet’ten alan hayat ölçüleri ve davranış biçimleri geliştirmek elbette  ilim ve irfan yoluyla olacaktır.

Hz. Peygamber döneminde kadınların eğitimine verilen önemin İslam medeniyetindeki güzel ve derin izlerini görmek mümkündür.

Ancak sonraki dönemlerde yanlış algı ve geleneğinde olumsuz tesirleri neticesinde kadını cahil bırakmanın nelere mal olduğunu izlemekte çok acı olmuştur.” Dedi.

Programda “Geçmişten Geleceğe Kadın ve Toplum” temalı sunumunu yapmak üzere kürsüye çıkan İl Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Koordinatörü Helime Aydoğan : Vahyin Muhatabı Olarak Kadın, Anlam Dünyasında Kadının Kendini Konumladırması  ve Aile ve Toplum Arasındaki Köprü Kadın  konuları ile kadının gerçek mahiyetini anlattı.

Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...