Bayburt’ta Il Müftümüz Hasan Başoğlu Din Görevlileri Ile...

Bayburt'ta Il Müftümüz Hasan Başoğlu Din Görevlileri Ile Video Konferans Toplantısı Yaptı

il müftümüz hasan başoğlu din görevlileri ile video konferans toplantısı yaptı

25 Eylül 2020 - 10:25

İl Müftümüz Sayın Hasan Başoğlu, bugün 14.00-16.00 saatleri arası Zoom programı üzerinden Merkez ve köy camilerinde görev yapan din görevlileri ile toplantı yaptı.
23 Eylül Çarşamba Günü Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, il ve ilçe müftüleri ile gerçekleştirdiği video konferans toplantısında ele alınan konuların ve gündeme dair bilgilerin paylaşıldığı toplantıda Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri, Covid-19 sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlar, sigaraya karşı etkin kampanyalar yürütülmesi, Diyanet TV, Diyanet Radyo ve Diyanet’in diğer yayınlarının tanıtılması konularında din görevlilerine bilgi verildi.
Sigara Covid-19 Riskini Artırıyor
Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş’ın önemle üzerinde durduğu konulardan biride sigara oldu. Sigaranın Covid-19 riskini de önemli ölçüde artırdığını belirten Erbaş’ın, sigara ile mücadele çağrısı din görevlileri ile paylaşılarak yerelde yapılacak çalışmalar ele alındı.
Maske, Mesafe, Seccade Vurgusu Yapıldı.
Covid-19 tedbirleri kapsamında camilerde cemaatle namaza iştirak eden vatandaşların mutlaka maske ve seccade ile gelmesinin önemine vurgu yapıldı. Maske ve seccadesiz camiye gelen vatandaşların diğer insanlara ve kendilerine hastalık bulaştırma ihtimallerinin olduğu ve bu durumun kul hakkı ihlali olduğu vurgulandı.
Kur’an Kurslarına Öğrenci Kayıtlarının Duyurulması ve Maddi Yardım Çağrısı Yapıldı.
Hafızlık Kuran kurslarının eğitim-öğretime devam etmekte olduğu bilgisini veren Başoğlu: “4-6 yaş Kur’an kurslarımız ve Hafızlık Kuran kurslarımız yeni öğrencilerini beklemektedir. Covid-19 sürecinde camilerimizden Kur’an kurslarımıza yardım toplanılamamıştır. Bundan dolayı Kuran kurslarımızda gıda ve çeşitli ihtiyaçlar ortaya çıkmıştır. Kur’an kurslarımıza yardım etmek isteyen yardımsever vatandaşlarımız, Müftülüğümüze uğrayarak Kur'an kurslarına verilmek üzere Türkiye Diyanet Vakfı’na makbuz karşılığında yardımlarını yapabilirler. Bu konuda halkımızın bilgilendirilmesi önem arz etmektedir.” Açıklamalarında bulundu.
Zoom Programı üzerinden yapılan toplantıya İl Müftü Yardımcıları Abdullah Aksoy ve Şeyda Emine Yılmaz katıldı


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir Araya Geldi
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir...