Bayburt’ta Liseler Arası "çanakkale şehitlerine" şiir...

Bayburt'ta Liseler Arası "çanakkale şehitlerine" şiir Okuma Yarışması Il Finali Yapıldı

liseler arası "çanakkale şehitlerine" şiir okuma yarışması il finali yapıldı

15 Mart 2019 - 10:26

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Liseler Arası "ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNE" Şiir Okuma Yarışması İl Finali Yapıldı.

Bayburt Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü konferans salonunda yapılan yarışmaya:  İl Müftüsü Hasan Başoğlu, Yarışma komisyon üyeleri Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Nihani Yemenoğlu, Bayburt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Turgay Kabak, Korkut Ata Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı (Edebiyat Öğretmeni) Önder Pınar,  İl Gençlik Koordinatörü Turan Erdoğan, öğretmenler, lise öğrencileri ve öğrenci velileri katıldı.

İl Müftüsü Hasan Başoğlu,  yarışma komisyon üyeleri:  Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Nihani Yemenoğlu, Bayburt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Turgay Kabak, Korkut Ata Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı (Edebiyat Öğretmeni) Önder Pınar,  İl Gençlik Koordinatörü Turan Erdoğan

Yarışmaya katılan öğrenciler Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı "ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNE" adlı şiirini okudular. Yarışma komisyon üyeleri yarışma şart namesi gereğince yarışmacılara: Şiirin tamamını ezberleme, sesin açık, net ve anlaşılır olması, vurgu, durak ve tonlamayı kullanma, jest ve mimikleri kullanma, şiirin temasının kavranması ve hissettirilmesi, yarışmacının şiire kattığı yorum, heyecan kontrolü, sahneye hâkimiyet ve kılık – kıyafet düzeni kriterlerine göre puan verdiler.

Yarışma komisyonu tarafından yapılan puanlamaya göre:  Bayburt Fen Lisesi Öğrencisi Murat Mert Selvi birinci, Bayburt Fen Lisesi Öğrencisi Esra Aydemir ikinci ve Korkut Ata Anadolu Lisesi Öğrencisi Fatih Buğra Görgülü üçüncü oldu. Yarışmada birinciye yarım, ikinciye ve üçüncüye çeyrek altın ve kitap, dereceye giren öğrencilere yarışmaya katılan bütün öğrencilere kitap ve bir miktar para hediye edildi.

Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”