Bayburt’ta Müftülüğümüz "vefa Sosyal Destek Grubu"...

Bayburt'ta Müftülüğümüz "vefa Sosyal Destek Grubu" Yaşlıları Yalnız Bırakmadı

müftülüğümüz "vefa sosyal destek grubu" yaşlıları yalnız bırakmadı

27 Mart 2020 - 10:26

Koronavirüs COVID-19 tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkmalarının sınırlandırılması üzerine, Bayburt Valisi Sayın Cüneyt Epçim'in talimatı İle Müftülüğümüz bünyesinde " Vefa Sosyal Destek Grubu" kuruldu.

Bayburt Valiliği’nce kurulan Vefa Destek Merkezi ile eşgüdümlü çalışmalarına başlayan Vefa Sosyal Destek Grubu, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlıkları bulunan vatandaşlarımıza sosyal mesafe ve tedbirlere azami riayet ederek maddi ve manevi destek sunacaklar.

65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkmalarının sınırlandırılması ile sahaya inen Bayburt il Müftülüğü personeli,  görev mahallinde bulunan yaşlı ve kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlara vefa elini uzattılar.

Sokağa çıkmalarının sınırlandırılması ile çeşitli ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çeken yaşlıları yalnız bırakmayan din görevlileri, yaşlıların market alış verişi, ilaç ihtiyacı ve dışarıdan temin edilecek çeşitli istek ve arzularını yerine getirdiler.

Bayburt İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu vaizleri, salgın nedeniyle endişe, kaygı ve isteklendirme düşüklüğü yaşayan vatandaşları telefonla arayarak ve ziyaret ederek manevi destek sundular.

Yaşlı ve kronik hastalıkları bulunan vatandaşların irtibat bilgilerini alarak iletişimi devam ettiren din görevlileri salgın tehdidi ortadan kalkıncaya kadar çalışmalarına devam edeceklerini bildirdiler.

Vatandaşların talepleri: Bayburt İl Müftülüğü, TDV Bayburt şubesi, din görevlileri ve Vefa Destek Merkezi ile iletişim halinde talimatlar çerçevesinde giderilmeye çalışılmaktadır.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta Müftülük "hafız Kal" Hafızlık Yarışması Düzenledi.
Sivas'ta Müftülük "hafız Kal" Hafızlık Yarışması...