Bazdağ: Diyanet’te kadın sayısı artacak

Bazdağ: Diyanet'te kadın sayısı artacak

Diyanetten sorumlu Başkan yardımcısı Bozdağ Diyanette yeni kadın atamaların yapılacağını söyledi

25 Mart 2018 - 22:51 - Güncelleme: 26 Mart 2018 - 00:21

Kadınların, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde siyasete  girmenin zorluklarını aşmak bakımından güçlü bir destekçi bulduklarını anlatan  Bozdağ, "Bugüne kadar pek çok parti kadınlar hakkında söz söyledi ama  Cumhurbaşkanımız, İstanbul'da il başkanı olduğu dönemden bugüne kadar gelen  süreçte kadınları siyasetin içine çeken, ev ev, sokak sokak her yerde kadınları  var kılan, siyasette söz sahibi yapan bir liderdir." ifadelerini kullandı.

Bozdağ, Türkiye'de kadınların siyasette bugün daha aktif bir noktada  olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti:

"Tabii siyasi temsilde öyle değil, orada bir eşitsizlik var, orada bir  yanlışlık var. Ben de ona inanıyorum inşallah KADEM ve kadınlarımızın hep beraber  el ele vermek suretiyle siyasette eşit katılıma doğru giden yolu genişletmesini,  kadınların 2019'da daha çok belediye meclislerinde, il genel meclislerinde,  belediye başkanlıklarında, milletvekilliği adaylıklarında yer almasını ve  siyasetin her alanında ülkemize daha fazla katkı sağlamasını biz de arzu  ediyoruz. Bu konuda atılacak her adıma sonuna kadar destekçi olacağız. 2019 bu  açıdan da yeni bir milat, yeni bir başlangıç olacak."

"Pozitif ayrımcılık anayasa kuralı haline getirildi"

AK Parti iktidarının kadınlarla ilgi pek çok çalışma yaptığına değinen  Bozdağ, "Anayasamıza göre kadın erkek herkes eşit ama hepimiz biliyoruz ki kadın  ve erkek eşittir ifadesini anayasaya yazmakla bu eşitlik sağlanmıyor. Bir adım  attık, devlet bu eşitliği hayata geçirmekle yükümlüdür dedik. Cumhurbaşkanımızın  talimatı üzerine hazırlık yapıldı, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında, ilk defa  kadınlar lehine yasal düzenleme, idari düzenleme, her türlü adım ve karar alma ve  atma üzerine pozitif ayrımcılık anayasa kuralı haline getirildi."  değerlendirmesinde bulundu.

"Kadınlara karşı kötü muamele ve şiddetin önlenmesi konusunda da en  büyük reformu Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu iradeyle AK Parti yapmıştır"  diyen Bozdağ, şunları kaydetti:

"Ceza hukukumuzda kadına karşı şiddet uygulayan kim olursa olsun resen  artık takip ediliyor, şikayetten vazgeçseniz dahi takip durmuyor ve kamu adına  devam ediyor. Bu da büyük bir değişim, büyük bir dönüşümün bizim dönemde  gerçekleşmesinin diğer bir örneğidir. En son yaptıklarımızdan bir tanesi ilk defa  Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Diyanet İşleri Başkanı'nın 5 yardımcısı var  onlardan birisinin kadın olması, Prof. Dr. Huriye Martı'nın atanmasıdır. Bu da  Türkiye'de ezber bozan son derece önemli ve tarihi bir adımdır. Bugün Diyanet  İşleri Başkanlığının bünyesinde bulunan birim müdürlüklerinin her birinin  bünyesinde bir kadın daire başkanı ataması ilk defa yapıldı. Diyanet İşleri  Başkanlığında 7 kadın daire başkanı ataması yapılmıştır. Bütün illere en az bir  kadın müftü yardımcısı, büyük şehirlere daha fazla kadın müftü yardımcısı atama  kararı alındı ve bununla ilgili ilk atamalar yapıldı, yenileri için de çalışmalar  yapılıyor. Kadın murakıplar, kadın müfettişler, Kur'an kursu öğreticilerinin  sayılarını atma konusunda da adımlar atıldı. "

"Kadına önemli görevler düşüyor"

Bozdağ, bütün bilim ve siyaset alanlarında kadının sayısını  artırmanın, kadının elini o bilim alanlarının her alanına ulaştırmanın son derece  önemli olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kadını söz sahibi kılan adımlar atmak o kadar da kolay işler değil,  biz bu adımları Cumhurbaşkanımızın liderliğinde attık ve yeni bir sayfa açtık.  Dinimizin doğru öğretilmesi, öğrenilmesi, anlatılması, anlaşılması, yaşanması ve  yaşatılması konusunda kadınlarımıza çok ama çok büyük rol düştüğüne, görev  düştüğüne inanıyoruz. Özelikle, İslami ilimler ve İlahiyat fakültelerinde daha  fazla kadın akademisyenin yer alması ve dinimizin kadın konusundaki ortaya  koyduğu kuralların onlar eliyle yazılması, yorumlanması, anlatılması ben bunun   çok büyük bir farkındalık yaratacağına yürekten inanıyorum. Sadece erkek  okumasıyla bu yorumların farklı olabildiğini de görüyoruz. Onun için burada bir  çeşitliliğe ihtiyaç olduğu çok açıktır. İnşallah bundan sonraki dönemde bu alanda  kadınlarımızın daha fazla yer alacağına daha fazla onlara imkan verileceğine  yürekten inanıyoruz. Hükümet olarak biz bu alandaki bütün çalışmalara sonuna  kadar destek olacağız, destek olmaya devam edeceğiz."

Konuşmaların ardından KADEM Yozgat İl Temsilciğinin açılış kurdelesi  kesildi

 

kaynak:hurriyet.com.tr

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...