Berat Kandili Ankara’daki Bütün Camilerde Dualarla Idrak Edildi.

Berat Kandili Ankara’daki Bütün Camilerde Dualarla Idrak Edildi.

berat kandili ankara’daki bütün camilerde dualarla idrak edildi.

07 Mart 2023 - 09:20

Şaban ayının 15. gecesi olan Berat Gecesi’nde, camilerde akşam namazı sonrası düzenlenen programlarda, Kur’an-ı Kerim tilavetleri yapıldı, salavatlar getirildi, ilahiler okundu dualar edildi.

Rahmet ve mağfiret ayı Ramazan’a yaklaşırken son mübarek gece olan Berat gecesi ,Ankara’daki camilerde yediden yetmişe yoğun cemaatin katılımıyla dua ve niyazlarla  idrak edildi.

Ankara Müftülüğü tarafından Melike Hatun Camisinde  düzenlenen  Berat Kandili özel programına katılan İl Müftüsü Dr.Hasan Çınar, yatsı namazı öncesi yapmış olduğu sohbette; kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen Berat’ın , müslümana kulluk bilinci ve hesap verme şuuru kazandırdığını; yanlışlardan kaçınmayı öğrettiğini, Ramazan ayı yaklaşırken hatalardan ve  günahlardan temizlenmeye vesile olduğunu ifade etti.

 İl Müftüsü Çınar ; Berat gecesinin önemini, bu mübarek geceyi nasıl değerlendirmek gerektiğini ifade ettikten sonra ,Ankara genelinde okunmuş olunan hatmi şeriflerin kabulu ,ülkemizi derinden sarsan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın  rahmet ve mağfireti ,yaralıların bir an önce iyileşmesi ,geride kalanların sabır ve metaneti, vatanın ve milletin birlik ve beraberliği için dua etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...