Bilecik’de Berat Kandili Idrak Edildi

Bilecik'de Berat Kandili Idrak Edildi

berat kandili idrak edildi

25 Nisan 2019 - 10:37

Ramazan-ı Şerifin habercisi Berat Kandili münasebetiyle, İl Müftülüğü tarafından başta Merkez Şerifpaşa Camii’ olmak üzere diğer tüm camilerde program düzenlendi.

Akşam Namazı sonrasında başlayan programda, Din Görevlileri ve Osmanlı Hafızlık Kur’an Kursu öğrencileri tarafından, Kuran-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve kasideler okundu.

Camilerin müminlerle dolup taştığı gecede, İl Müftüsü Necati Akkuş gecenin mana ve ehemmiyetini ifade eden bir konuşma yaptı.

İl Müftüsü Akkuş verdiği vaazda sözlerine "Bizi Berat gecesine ulaştıran Allah'a hamdolsun. Efendimiz Muhammet Mustafa'ya salat ve selam olsun." diyerek başladı.

Berat Gecesi'nin Cenab-ı Allah'ın günahları bağışladığı, tövbeleri çokça kabul ettiği bir gece olduğunu belirten Müftü Akkuş,  "Mübarek üç ayların ikincisi olan Şaban ayının ortasındayız,  bu gece  Ramazan ayına olan seyahatimizin yaklaştığının habercisidir. Bu gece  tövbelerin en çok kabul edildiği bir gecedir.  Nefislerimizin tükenmek bilmeyen arzularına gem vurmak ve kendimizi hesaba çekmek için fırsat geceleridir, bu geceler. Kıymeti çok olan bu geceleri gerçek manada değerlendirmemiz halinde inşallah Ramazan ayına arınmış bir kul olarak girmiş oluruz.” diye konuştu

Konuşmanın ardından yapılan dua ve ikramlarla Berat Kandili programı sona erdi.

Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret