Bilecik’de Bilecik’ten Idlib’e 4 Tır Yardım

Bilecik'de Bilecik'ten Idlib'e 4 Tır Yardım

bilecik'ten idlib'e 4 tır yardım

09 Mart 2020 - 10:36

Bilecik'ten İdlib'e 4 Tır Yardım

Bilecik İl ve İlçelerinden  toplanan 4 TIR insani yardım malzemesi, İdlib’den Türkiye sınırına doğru göç eden Suriyelilere ulaştırılmak üzere dualarla bölgeye uğurlandı.

 Bilecik Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bilecik Şubesince “Yolun İyilik Olsun” kampanyası kapsamında Suriye’nin İdlib kentindeki ihtiyaç sahiplerine 4 tır yardım malzemesi gönderildi.

İlimiz Kayıboyu Caminde Cuma namazı çıkışı düzenlenen törende konuşan İl Müftü Vekili Mustafa Topal “Bizden yardımlarını esirgemeyen ve yaptığımız bütün faaliyetlerde bizleri yalnız bırakmayan, sadece Allah rızası için mazlum ve mağdurların yanında olan Bilecik halkına teşekkür ediyorum. Bu yardım kampanyasında gayret gösteren bütün müftülük çalışanlarına huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

Törende konuşma yapan Bilecik Valisi Bilal Şentürk “Bilecik halkı, gönlünün ne kadar zengin olduğunu ve  ali cenaplığını bir kez daha  göstermiştir. Cömertlik gösterip bu hayra katılan ve bu yardım konvoyunun oluşmasına destek olan sizlere teşekkür ediyorum. Kazasız belasız göndereceğimiz 4 tır’lık yardım, insanların bir nebze olsun nefes almaları ve rahat etmelerine vesile olmasını diliyorum. Rabbim hayırlarımızı daim eylesin.” Diyerek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Un Çuvalı yüklü 4 Tır, İdlib’e yardımları ulaştırmak üzere dualarla uğurlandı.

Bilecik Müftülüğü Tarafından İdlib Şehitleri İçin Mevlit Okutuldu.

27 Mart 2020 tarihinde Suriye’nin İdlib kentinde rejim unsurlarının hain saldırısı sonucu şehit olan askerler için il merkezinde 3 cami, 2 mescit de eşzamanlı mevlit okutuldu ve 4 bin kişilik pilav dağıtıldı. 

Kayıboyu Camiinde Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda mevlit okundu, ilahiler söylendi. İl Müftü Vekili Mustafa Topal tarafından dua yaptırıldı. 

 

Namaz çıkışı, esnaf ve vatandaşların katkılarıyla hazırlanan pilav dağıtımına, Vali Bilal Şentürk, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal da eşlik etti.

 

 

 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler Istişare Toplantısı
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler...
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...