Bilecik’de Bilecik Din Görevlileri Derneğinden “peygamberinin...

Bilecik'de Bilecik Din Görevlileri Derneğinden “peygamberinin Izinde Gençlik” Programı

bilecik din görevlileri derneğinden “peygamberinin izinde gençlik” programı

03 Aralık 2018 - 10:35

Bilecik Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği tarafından Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle ‘Peygamberinin İzinde Gençlik’ konulu program düzenlendi.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, Vali Yardımcısı Akın Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, Müftü Vekili İbrahim Özen, bazı daire müdürleri ve STK temsilcileri, din görevlileri ile gençler yoğun katılım gösterdi.

Programda Osmanlı Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu öğrencilerinin seslendirdiği ilahiler büyük beğeni toplarken, Peygamberimizin gençliğe bakışını anlatan slayt gösterisi dikkatle izlendi.

‘Peygamberinin İzinde Gençlik’ programı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Bilecik Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Cansız tarafından açılış konuşması gerçekleştirildi. Ahmet Cansız, ülkemizin genç bir nüfusa sahip olduğuna dikkat çekerek, ülkemizin istiklal ve istikbali için gençlere büyük sorumluluklar düştüğüne dikkat çekti.

‘GENÇLER, BİZLER İÇİN KIYMETLİSİNİZ’

Ahmet Cansız, İslam dininin gençlerle güzelleştiğini ifade ederek, “İslam dini gençtir, İslam dini gençlerle yücedir. İslam dini gençlerle daha güzeldir. Peygamber Efendimizin en büyük yardımcıları gençlerdir çünkü Peygamber Efendimizin yanında gençler vardı. O yüzden gençler sizler bizler için kıymetlisiniz” ifadelerini kullandı.

‘GENÇLİK, ÖMRÜN SERMAYESİDİR’

İl Müftü Vekili İbrahim Özen ise gençlere öğütlerde bulunarak, “Gençlik insan ömrünün sermayesidir. Sermayeyi yerinde ve isabetli değerlendirenler kazanırlar. Yanlış yatırımda kullananlar ise hüsrana uğrarlar. Gençlik, ömrün en verimli dilimidir. Bu dilim verimli kullanılırsa topluma faydalı olur” dedi.

‘GELECEĞİN TEMİNATI GENÇLER

Son olarak konuşan Vali Yardımcısı Akın Yılmaz’da gençliğin geleceğin teminatı olduğunu söyleyerek, düzenlenen programdan ötürü Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği’ne teşekkür etti. Vali Yardımcısı Akın Yılmaz, genç nesillerin Peygamber Efendimizin hayata bakış açısını öğrenmesinin önemli olduğunu dile getirerek, “Gençlerimiz kendi derslerini mutlaka öğrensinler. Bununla birlikte kalbi duygularınızı düzeltebilmek için İslam’ı bir bütün olarak öğrenmenizi isterim. Dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Mevlid-i Nebi Haftası slayt gösterisi izlendi. Şiirler okunarak ilahiler seslendirildi. Çocuk korosunun seslendirdiği ilahiler büyük beğeni topladı.

Etkinlik, programda sahne alan çocuklara ve gençlere hediye takdimi ile sona erdi.

Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı