Bilecik’de Bilecik Il Müftüsü Ali Erhun’un Bilecik Halkına...

Bilecik'de Bilecik Il Müftüsü Ali Erhun’un Bilecik Halkına Kadir Gecesi Mesajı

bilecik il müftüsü ali erhun’un bilecik halkına kadir gecesi mesajı

20 Mayıs 2020 - 10:35

Kuruluş ve kurtuluşun beşiği Bilecik’imizin değerli halkı

         Değerli Kardeşlerim!

         19 Mayıs 2020 Salı günü hep birlikte inşallah Kadir gecesini idrak edeceğiz.

İslam geleneğinde ve kadim kültürümüzde Ramazan ayının ayrı bir yeri vardır. Ancak bu yıl; rahmet, bereket, ziyafet ve zarafet ayı olan mübarek Ramazan ayını, içinde bulunduğumuz özel bir durum dolayısıyla, camilerimizden, cemaatlerimizden, cumalarımız ve teravihlerimizden ayrı kalarak, buruk bir sevinçle idrak etmekteyiz. Rabbimiz idrak ettiğimiz Ramazan ayı ve Kadir gecesi hürmetine, bu gecede nazil olan Kur’an hürmetine, âlem-i İslam’ı ve tüm insanlığı bu musibetten tez zamanda kurtarsın inşallah…

         Yağmur yüklü bulutlar gibi gelen ve hayır cevherlerini üstümüze boşaltarak bizlere mutluluk veren,  bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi, Rabbimiz tarafından biz kullarına bir lütuf olarak bahşedilmiştir. Bu nimet, biz Müslümanlar için dileklerimizin ve isteklerimizin Rabbimize arz edilmesi için bir fırsat olacaktır.  Bu gece  ihya edeceğimiz Kadir gecesi, aile efradımız, milletimiz, İslam âlemi ve insanlık için hayırlı olsun. İçinde yaşadığımız sıkıntılardan kurtuluşa da bir vesile teşkil etsin inşallah.

         Mübarek Ramazan-ı şerifi kaybetmenin hüznü yüreklerimizi dağlarken, dualarımızın Allah’ın yüce katına iletilmesine vesile olan böyle bir müstesna gece ile teselli bulduk. Çünkü bu geceyi  diğer zamanlardan üstün ve önemli kılan, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerimin bu gecede indirilmiş olmasıdır. O Kur’an’dır ki, 14 asır boyunca insanlığın ufkunu aydınlatmış ve Müslümanlara rehber olmuştur. O Kur’an ki, sevgili Peygamberimiz ’in 632 yılında veda hutbesinde, biz Müslümanlara yolumuzu şaşırmamak üzere bıraktığı iki emanetten biridir. Bu gece her birimizin, hayat nizamı olan kutsal kitabımızla olan ilişkimizi gözden geçirmemiz ve bir nefis muhasebesi yapmamız için de bir fırsat olacaktır. Zira bu gece, Allah’ın sonsuz rahmetinin yeryüzünü kuşattığı bir gecedir. Günahlarımız için Rabbimizden af dilenmeli ve bu gece en iyi şekilde değerlendirilmelidir.

         Kıymetli Kardeşlerim!

         Hadis-i Şerifte: "Kim inanarak ve sevabını Yüce Allah'tan umarak Kadir Gecesi'ni ihya ederse onun geçmiş günahları bağışlanır" buyrulmuş ve "Allah'ım! Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet” diye dua etmemiz tavsiye olunmuştur.

         Bu duygu ve düşüncelerle Kadir gecenizi tebrik ediyor, Yüce Rabbimizden oruçlarımızı ve yaptığımız ibadetlerimizi kabul buyurmasını, birlik ve beraberliğimizin daim olmasını niyaz ediyorum.

                                                                                    

                                                                                                            Ali ERHUN

                                                                                                        Bilecik İl Müftüsü


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...
Karabük'te Gençlik Hizmetleri Eğitim Seminerleri Düzenlendi
Karabük'te Gençlik Hizmetleri Eğitim Seminerleri Düzenlendi