Bilecik’de Bilecik’ Te Hac Seminerleri Devam Ediyor

Bilecik'de Bilecik’ Te Hac Seminerleri Devam Ediyor

bilecik’ te hac seminerleri devam ediyor

26 Haziran 2019 - 10:36

Diyanet İşleri Başkanlığı Bilecik İl Müftülüğü bünyesinde Kutsal Topraklara gidecek hacı adayları için Hac Eğitimi ve Bilgilendirme Seminerleri devam ediyor.

Merkez Hamidiye Camiinde Hacı adaylarının kutsal yolculuk öncesi eğitim seminerine; İl Müftüsü Necati Akkuş, Müftü Yardımcısı İbrahim Özen, Hac Umre Şube Müdürü Mevlüt Sayılır, Hacı adaylarına yolculukları boyunca rehberlik edecek din görevlileri ve hacı adayları katıldı.

İl Müftüsü Necati Akkuş hacı adaylarına hitaben; Artık kavuşma zamanı yaklaştı, Cenabı Mevla’m tamamına erdirsin inşallah. Rabbim Teâla bu zamana kadar bizlere nimetler ve birçok fırsat verdi. ama bu fırsat en kıymetli ve en değerli olanı. Ülkemizde yaklaşık iki buçuk milyon kişi arasından seçildiniz ve davet edildiniz, davet edildiğiniz yer sıradan bir yer değil, Hz. Âdem as.  bu güne kadar cenabı hakkın özel ihtimam gösterdiği kainatın merkezi olan bir mabede yolculuk yapacaksınız.  Öyle bir hac yapın ki hacca gitmeden önce ve hacca gittikten sonra diye ömrünüzün bir kırılma noktası olsun, yani hacca gitmeden önceki ne kadar bizi vicdanen Rabbimize karşı bizi rahatsız eden sorumlu tutan olumsuz meseleler varsa onların tamamını terk edip, Rabbimizin huzurunda onun rızasına nail kılacak ne kadar söz fiil hareket davranış varsa ibadet, taat, zikir, dua varsa onlara yönelecek bir kırılma noktası olsun. Bir tavsiyem de sizlere hac yolculuğunuz boyunca rehberlik edecek din görevlilerimizin hakkında olacak; sizin haccınızın sahih olabilmesi için şartları, rükünleri, şartları ve sünnetleri yerine getirilmesi gereken bütün vazifeleri doğru bir şekilde yerine getire bilmeniz için rehberlik edecekler ve onların vermiş olduğu talimatlara, göstermiş olduğu rehberliklere itibar ederseniz uyarsanız hem sahih hac yerine getirmiş olursunuz hem de haccınızı rahat yapmış olursunuz diyen Müftü Akkuş devamında hacı adaylarına “Başkanlığımız tarafından verilen hizmetleri, İbadet Bilinci ve Hac İbadeti, Hac İbadetinin Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Bilinci,  Genel Olarak Hac Menasiki, Yolculuğa Çıkmadan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık, Hz. Peygamber (S.a.v). Mescid-i Nebevi ve Medine-i Münevvere ve Temel Sağlık Bilgileri” gibi konularda hacı adaylarını bilgilendirdi. Seminer sonunda hacı adaylarına pilav ikramı yapılarak program sona erdi.

Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri