Bilecik’de Bu Millet Sizi Gönül Sarayının Tahtında Konuk...

Bilecik'de Bu Millet Sizi Gönül Sarayının Tahtında Konuk Ediyor

bu millet sizi gönül sarayının tahtında konuk ediyor

07 Ekim 2020 - 10:35

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Bilecik Müftülüğü tarafından Kayıboyu Camiinde din görevlilerine Cami ve İlim konulu konferans düzenlendi

Konferansa, İl Müftüsü Ali Erhun, Tarihçi Yazar Mustafa Turan, İl Müftü Yardımcıları İbrahim Özen, Sabri Bağcı, Şube Müdürleri, Din Hizmetleri Uzmanları ve din görevlileri katıldı.

İlimiz Osmanlı Hafızlık Erkek Yatılı Kur’an Kursu Öğreticisi Dilşat Alioğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan Konferansta açılış konuşması yapan İl Müftüsü Ali Erhun” Biz stratejik bir kurumuz. Görevimiz de stratejik. İki örnekle bunu izah edersek;

Birincisi; 15 Temmuz gecesi camilerin minarelerinden yükselttiğiniz salalarla bu vatanın istiklal ve bağımsızlığında çok büyük rol oynadınız, o salalar sayesinde bugün hepimiz huzur içerisinde yaşıyoruz.

İkincisi;  Covid’le mücadelede Türkiye genelinde din gönüllüsü arkadaşlarımız gösterdikleri fedakarlıkla tüm vatandaşlarımızın takdirini kazanmıştır.” diyerek “Caminin inşaatını yapanlar geçici mimarlarken sizler de ibadetlerinizle kalıcı mimarlar olarak görev yapmaktasınız. Bu yüzden yaptığınız görev çok kutsal ve özveri gerektiren bir görevdir” dedi.

Benim sizlerle olan sohbetim uçsuz bucaksız bir bahtiyarlığımdır. Çünkü bizim sohbetimiz gönül beraberliği temelindedir. Din gönüllüsü kardeşlerimizin güzelliklerini, özelliklerini, üstün meziyetlerini ve ulvi değerini fark etmiş birisi olarak size hitap ediyorum” diyerek konuşmasına başlayan Yazar Mustafa Turan;

“ Din görevlisi kardeşlerimiz büyüktür. Büyüklüğü kibir anlamında kullanmıyorum işgal ettiği makamı dolayısıyla büyüktür. Peygamberimizin makamına ve mihrabına vekalet ettiği için büyüktür “ dedi.

          Allah bir kişiyi severse o kişiyi razı olduğu bir işle meşgul eder

Sizler Allah’ın dinini anlatmakla ve yaşamakla görevlendirildiniz. Sizler Resulullahın mirasçısı olarak görevlendirildiniz. Bu millet sizi gönül sarayının tahtında konuk ediyor. Siz din gönüllüsü kardeşlerim Allah ve Resulünün sancağını en iyi şekilde taşımakla görevlisiniz.” Diyen Yazar Turan

“Peygamber efendimiz Medine’ye geldiğinde il kurduğu yapı camilerdir. Cami merkezli bir medeniyet kurmuştur.

Bizim medeniyetimiz cami medeniyetidir

Bizim medeniyetimiz merhamet medeniyetidir.

Bizim medeniyetimiz su medeniyetidir.

Evlerinizi Erkamlaştırınız, Camilerinizi Suffalaştırınız ki verdiğiniz eğitim insanlara ruh, adalet ve özgüven kazandırsın” dedi.

Son olarak Yazar Turan “İmamlık çok asil ve çok kıymetli bir meslektir. Ancak; bir o kadar zor ve meslektir. Şunun hiçbir zaman unutmayın ki hiç bir kalbe kapısı kırılarak girilemez” diyerek konuşmasını bitirdi.

Öte yandan;

Müftü Ali Erhun, Bilecik din görevlileri adına yazar Turan’a çiçek takdiminde bulunduğu program, hatıra fotoğrafları çeklilerek son buldu.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...