Bilecik’de Diyk üyesi Rifat Oral Hocamızdan Anne Babalara Mektup

Bilecik'de Diyk üyesi Rifat Oral Hocamızdan Anne Babalara Mektup

diyk üyesi rifat oral hocamızdan anne babalara mektup

22 Haziran 2020 - 10:35

Çok kıymetli anneler ve babalar,

Sizlerin hakkı ödenmez. Allah Resulünün tabiri ile; Cennet anne ve babaların ayakları altındadır. Sizin rızanız ve memnuniyetiniz sebebiyle çocuklar cennete girerler.

Çocuklarınızın üzerine nasıl titrediğinizi bilirim. Çünkü ben de bir babayım. Onları her türlü tehlikeden, kötülükten, pislikten ve ahlaksızlıktan korumak için her şeyimizi feda ederiz. Allah Teala; “Kendinizi ve çocuklarınızı yakıtı ateş olan cehennemden koruyun,” buyurur. Bununla çocuklarımızın çok güzel, kaliteli ve edepli yetişmesi emredilir; onların kötü kalpli, günahkar, suçlu ve ahlaksız olup hem dünyada hem de ahirette cezalandırılması gibi bir tehlikeye dikkat çekilir, çocukların bu gibi pisliklerden korunması emredilir.

Kıymetli anneler ve babalar,

Allah insanların temiz kalpli, iyi ve edepli olması için her ümmete peygamber ve kitap göndermiştir. Bize de peygamber olarak Hz. Muhammed’i ve kitap olarak Kur’an’ı göndermiştir. Bunları bütün insanlara ve alemlere “rahmet” olarak gönderdiğini de Kur’an’da beyan etmiştir.

Bizden sonraki nesillerin temiz kalpli, iyi ve edepli olması ve her türlü kötülükten, günahtan ve pislikten uzaklaşması için mutlaka Kur’an’ı ve Peygamberin hayatını/yaşayışını/mesajlarını öğrenmesi gerekir ki kalbinde “merhamet adlı bir çınar oluşsun”, bütün dünyaya adalet ve merhameti yayılsın.

Yaz tatillerinde çocuklarımız için camilerde Kur’an Kursları açılmaktaydı. Ancak bu yıl Allah’ın bir imtihanı olarak pandemi, bulaşıcı hastalık sebebiyle Kur’an eğitimi İNTERNET ve DIYANET TV üzerinden yapılacaktır. Mutlaka “Ey anneler ve babalar bu ayın (Haziranın) 29 undan itibaren 1 saatinizi çocuklarınızla beraber Kur’an’a ayırın, onlarla beraber Kur’an derslerini takip edin; çocuklarınıza destek olun, onları teşvik edin ve motive edin.

Peygamberimiz şöyle buyurmaktadır: “Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir.”

Bizden sonra hayırlı ve gözümüzün aydınlığı, alnımızın aydınlığı çocuklar yetişmesi için ne olur 2 aylık programı düzenli olarak çocuklarımızla beraber takip edelim. Özellikle evde bulunan annelerimiz bu program saatinde mutlaka çocuklarımızla beraber belirlenen saatte internetten veya Diyanet TV den bu programı takip edelim. Babalarımız da onları sürekli takip etsin, teşvik etsin ve onları çeşitli hediyelerle ödüllendirerek kendilerinin ve Kur’an’ın ne kadar önemli olduğunu hissettirsin. Kur’an okumayı öğrendiklerinde de kendilerine BÜYÜK BİR ÖDÜL/HEDİYE vereceklerini söylesinler ve vadetsinler.

Son olarak kıymetli anne ve babalar,

Bu sene camiler yerine Diyanet TV den online olarak verilecek Kur’an Kursu programı için online kayıt yaptırmayı unutmayın.

Kayıt başlangıcı: 22.06.2020

Ders başlangıcı: 29.06.2020

Kayıtlar belirlenen tarihte Diyanet İşleri Başkanlığının resmi sitesi (diyanet.gov.tr) den yapılacaktır. Kayıt yaptıranların adresine kitap gönderilecektir. 

Çocuklarımızın yanında olalım, onlara destek olup dersleri beraber takip edelim. Unutmayın en kolay sevap kazanma yolu Kur’an-ı Kerim öğrenmek ve okumaktır. Çünkü Allah Resulü; Kur’an’ın her harfine 10 sevap verildiğini, müjdeliyor.  Bunu Allah rızası için ihmal etmeyelim, mutlaka dersleri takip edip Kur’an’ımızı öğrenelim, Peygamberimizi öğrenelim inşallah. KUR’AN ve Hz. PEYGAMBER hem dünyada hem ahirette yoldaşınız, rehberiniz ve arkadaşınız olsun..

Allah’a emanet olun. 

Dualarınızı beklerim.

 

Rıfat ORAL

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler Istişare Toplantısı
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler...
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...