Bilecik’de Mevlid-i Nebi çalıştayı Gerçekleştirildi

Bilecik'de Mevlid-i Nebi çalıştayı Gerçekleştirildi

mevlid-i nebi çalıştayı gerçekleştirildi

02 Kasım 2018 - 10:35

Diyanet İşleri Başkanlığınca 2018 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası teması “Peygamberimiz ve Gençlik” olarak belirlendi. Bu kapsamda Mevlid-i Nebi Haftası'na yönelik çalışmalar başladı.

İl Müftüsü Necati AKKUŞ’un başkanlığında yapılan Çalıştaya, Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, Bilecik Gençlik Merkezi Müdürü, Vaizler, Gençlik Koordinatörleri, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu görevlileri ve İl Müftülüğü Din Hizmetleri personelleri katıldı.

Çalıştayda, Diyanet İşleri Başkanlığınca Mevlid-i Nebi Haftası'na yönelik yayımlanan genelge katılımcılarla paylaşılmasından sonra; 2018 yılı Mevlid-i Nebi Haftası ile ilgili yapılması planlanan; Gençlik Merkezinde çay ve kahvaltı sohbetleri, Okullarda sohbet çerçevesinde panel yapılması, Müftülük ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Eğitimde İşbirliği protokolü,  Manevi Rehber Görevlendirilmesi, Manevi Rehberlik, Moral, Motivasyon, Kulübü kurulması için Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde girişimde bulunulması, 9.Er Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığı Camiinde görevlendirme yapılması, Orta dereceli okullardaki meslek dersi öğretmenleri ile tanışma, kaynaşama buluşması yapılması, KYK’da ADRB Şubesi kurulması, Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi yarışması için Bilecik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim TAŞ ile istişare edilmesi, konuları görüşülerek, 2018 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası Çalıştayı dilek ve temennilerin iletilmesi ile sona erdi.

Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı