Bilecik’de Müftü Ali Erhun’dan Mevlid-i Nebi Haftası Ve Mevlid...

Bilecik'de Müftü Ali Erhun’dan Mevlid-i Nebi Haftası Ve Mevlid Kandili Mesajı

müftü ali erhun’dan mevlid-i nebi haftası ve mevlid kandili mesajı

17 Ekim 2021 - 10:35

Bizleri Mevlid-i Nebi haftasına ve Mevlit Kandiline ulaştıran Rabbimize hamd-ü senalar olsun. Yüce Kur’an’ı bizlere ulaştıran, insanlığı karanlıktan aydınlığa çıkaran, müjdeci ve uyarıcı olarak gönderilen Efendimiz Muhammed Mustafa’ya salâtü selam olsun.

Muhterem Kardeşlerim

“Bir şahit, müjdeleyici, uyarıcı, Allah’ın izniyle bir davetçi ve nur saçan bir kandil olarak” (Ahzab: 45,46 ayetler) gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in doğum gecesi, asırlardan beri Müslümanlar tarafından önem atfedilerek “Mevlid Kandili” adı ile kutlanmaktadır.

Bu gece, beşerin cahiliye anlayışına teslim olduğu bir dönemde, üstün ve yüce ahlak merkezli peygamberler silsilesinin, rahmet peygamberi Hz. Muhammed Mustafa ile taçlandığı, üstün insani erdem ve faziletlerin, Allah Resul’ünün şahsında bayraklaştığı gecedir.

Bu gece, Cehalet ve zulmün hüküm sürdüğü, merhamet, hikmet ve erdemin kaybolduğu, güçlünün zayıfı ezdiği koyu cehalet çağının, Allah Resul’ünün gelişiyle ilmin, adaletin ve şefkatin aydınlığında asr-ı saadete dönüştüğü gecedir.

Bu gece, cennet kapılarının ardına kadar açılıp tüm insanlığı ebedi kurtuluşa ve sonsuz mutluluğa çağıran ilahi davetin muştucusu, müjdecisi, davetçisi olan Hz. Habib-i Kibriya’nın dünya alemini teşrif eylemesiyle şeytanların, putların, şirkin, zulmün kendi kıyametini yaşadığı, tevhid sancağının kıyamete dek süren bir yükselişle yükselmeye başladığı gecedir.

Muhterem Kardeşlerim

17 Ekim Pazar gecesini Pazartesi gününe bağlayan gece Mevlid Kandilidir. Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından bu yıl Mevlid-i Nebi Haftasında “Hz. Peygamber ve Vefa Toplumu” temasıyla çeşitli etkinliklerle idrak edilecektir.

İnsanlığın varlık ve âlem hakkındaki yerleşik bakış açısını tümden değiştirerek yerine rahmanî anlayışı yerleştiren, gerçekleştirdiği bu büyük inkişafla âlemdeki bütün rahmet kapılarının insanlığa açılmasına vesile olan, veladetiyle âlemi kuşatan, çoraklaşmış ruhlara can suyu olan Hazreti Muhammed Mustafa (sav) efendimizin doğum gecesi olan mübarek mevlid kandilinin başta Bilecikli hemşerilerimin olmak üzere tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”