Bilecik’de Müftü Ali Erhun Söğüt Ve Pazaryeri Din Görevlileri...

Bilecik'de Müftü Ali Erhun Söğüt Ve Pazaryeri Din Görevlileri Ile Bir Araya Geldi

müftü ali erhun söğüt ve pazaryeri din görevlileri ile bir araya geldi

24 Temmuz 2020 - 10:35

Bilecik Müftüsü Ali Erhun Söğüt ve  Pazaryeri din görevlileri ile Temmuz ayı mutad toplantısında bir araya geldi.

23.07.2020 tarihinde Sır Hoca Cami İmam Hatibi Ali İhsan Uslu’nun Kur’an ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıda açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Muharrem İslamoğlu, Hocamız, yoğun mesaisine rağmen bizlere zaman ayırarak toplantımıza katılmış bulunmaktadır. Teşriflerinden dolayı kıymetli hocamıza teşekkürlerimi sunuyorum diyerek Söğüt İlçe Müftülüğünün çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Göreviniz Gönül Görevidir

Toplantıda Müftü Ali Erhun din görevlilerine hitaben “Allah Resul’ünün  (sav)  varisleri olarak mihrap ve minberlere vekalet eden sizler, Rabbiniz katında çok yüce bir makama sahipsiniz. Bu yüce makamın kadrini ve kıymetini bilerek görevimizi hassasiyetle sorumluluk içerisinde ifa edelim. Görevimiz gönül görevidir.

Rabbimiz bize cami, mihrap ve minber görevi vererek, vaaz edip Kur’an okumak gibi ulvi bir meşgale ile onurlandırdı. O halde mensubiyetine müdrik olarak bu görevi ifa edelim. Dedi

Öte yandan;

İmam Gazali Hazretleri çalışma mumunu “boşa harcayacak nefesim yok” diyerek parmaklarıyla söndüğünü hatırlatan Müftü Ali Erhun “ İmandan, ihlastan ve samimiyetten yoksun geçen ömrün, bir günlük kıymeti yoktur. Bir ömürde ilim, ibadet ve zikir varsa o ömür bereketlidir. Bu yüzden Kur’an ı Kerimde, inkârcıların bin yıllık ömürleri bir gün ya da bir günden az bir süre olarak değerindedir. Sizler zora talip olmalısınız, iman etmek ve imanlı yaşamak zordur. Cennetin yolu nefsin hoşuna gitmeyen engellerle doludur.” Dedi.

Toplantı akabinde Pazaryeri İlçesine geçen Müftü Ali Erhun Kaymakam Berker Çırak’a iade-i ziyaret gerçekleştirdikten sonra Pazaryeri din görevlilerinin ayık mutad toplantısına katıldı.

Toplantıda;

Yarın güneş bir başka doğacak diyen Müftü Ali Erhun “ Ayasofya’nın açılması sıradan bir olay değildir. Tarih yeniden yazılıyor. Yarından sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Gözlerinizi, gönüllerinizi, ufkunuzu açık tutun arkadaşlar! Ayasofya’nın açılması aynı zamanda bizlere büyük bir sorumluluk yüklüyor. Artık zamanımızı boş yerlerde tüketme lüksümüz yok. Çünkü Müslüman “İbn’ül vakittir” yani “zamanın çocuğudur.” Aklımızı ve gönlümüzü ilim ve hikmetle dolduralım. İnanç kalenizi sağlam inşa edin ki istismarcılar inanç dünyanıza tesir etmesin.” Dedi.

Toplantı akabinde din görevlileri ile bir süre hasbihal eden Müftü Ali Erhun  Pazaryeri İlçe Müftülüğüne geçerek ziyaretine son verdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu
Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu