Bilecik’de Temmuz Ayı Din Görevlileri Toplantısı Yapıldı

Bilecik'de Temmuz Ayı Din Görevlileri Toplantısı Yapıldı

temmuz ayı din görevlileri toplantısı yapıldı

14 Temmuz 2020 - 10:35

Bilecik Müftüsü Ali Erhun Başkanlığında Temmuz ayı din görevlileri toplantısı yapıldı.

13.07.2020 tarihinde gerçekleşen toplantıya İl Müftü Yardımcılar İbrahim Özen ve Aysel Hacıömeroğlu, Şube Müdürü Necdet Akakuş, Şefler ve din görevlileri katıldı.

İlimiz Çavuşköy İmam Hatibi Dilşat Alioğlu’nun Kur an ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantı, İl Müftü Yardımcısı İbrahim Özen’in gündemini okumasıyla devam etti.

 Ayasofya bizim hem milli hem manevi davamızdır diyerek konuşmasına başlayan İl Müftüsü Ali Erhun “ Ayasofya’nın açılması siyasi hesaplara alet edilecek kadar küçük bir dava değildir. Yeni bir devir başlıyor. Dünyanın dört bir yanından ve İslam Coğrafyalarından sevinç çığlıkları yükseliyor. Şükür namazları kılınıyor. Çünkü Ayasofya’nın açılması büyük bir olaydır. Ayasofya bizim özgürlüğümüzün beyanıdır, Ayasofya bizim bağımsızlığımızın ilanıdır bilesiniz” dedi.

Kalbinde ve gönlünde Fetö’ye karşı zerre kadar bir sevgi besleyen varsa kalbini ve gönlünü kontrol etsin

4. Yılını kutlayacağımız 15 Temmuz, Milletimizin bağrına saplanmış bir hançer olarak kalacak. Hala bunun idrakinde olamayan ve ihanetinin büklüğünü anlayamayanlar var. Böyle büyük bir ihanetin anlaşılabilmesi için daha ne olması gerekiyordu hocalarım. Bu ihanetin savunacak bir tarafı var mı?  Bunca ihanete rağmen hala bu ihanet şebekesinin İslam davası güttüğünü düşünerek kalbinde ve gönlünde bu şebekeye yer açan varsa devletten aldığı maaş haramdır. Diyerek konuşmasında devam eden Müftü Ali Erhun;

Bir Bilecikli olarak Uzun yıllar boyunca içimi acıtan bir konu var. Türkiye’de hafızlık yapmayan üç vilayet vardı onlardan biri de Bilecik’ti. Şimdi bu algıyı öyle bir tersine çevirelim ki hafızlık deyince Bilecik akla gelsin. Artık Bilecik ve köylerinde vatandaşımız bir hayır yapmak istediğinde akıllarına ilk olarak  Osmanlı Hafızlık Kur an Kursu gelsin. Bulunduğunuz her yerde, mihrapta, kürsüde vatandaşlarımızla buluştuğunuz her yerde Kursumuzu anlatın” dedi.

Konuşma akabinde  emekliliğe ayrılan Otogar Mecidi İmam Hatibi Beşir Yılmaz’a plaket takdim verildi.

Öte yandan

Bilecik Valiliği tarafından Vefa Sosyal Destek Gurubunda görev yapan din görevlilerine verilen başarı  belgeleri ile  Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen  İlk Yardım Eğitim Programını başarı ile tamamlayan din görevlilerine verilen İlk Yardımcı Belgeleri,  İl Müftüsü Ali Erhun tarafından din görevlilerine tevdi edildi.

Toplantı, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından hazırlanan Vekâletle Kurban Bağışı konulu sinevizyon gösterisi ile son buldu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler Istişare Toplantısı
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler...
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...